Lasis eļļā ar laima rīsiem
🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Zivs gatavošanai0 grami
-
Lasis500 grami
-
atkarībā no cepamtrauka dziļuma Olīveļļa500 mililitri
-
pēc garšas Sāls0 grami
-
buntiņa Dilles50 grami
-
Rīsu gatavošanai0 grami
-
glāze Basmati rīsi1 grams
-
gab Laims1 grams
-
daiviņas Ķiploks2 grami
-
pēc garšas Sāls0 grami
- Sagriez lasi gabaliņos un kārto cepamtraukā, pārber ar sāli un ielej eļļu, vēlams tā, lai nosegtu visu zivi, pārkaisi ar dillēm.
- Uzkarsē krāsni līdz 90 grādiem un liec zivi krāsnī. Aptuveni 25 minūtes (atkarīgs no zivs gabaliņu lieluma)
- Kamēr zivs ir cepeškrāsnī, skalo rīsus tik ilgi kamēr ūdens paliek dzidrs.
- Liec aukstā pannā rīsus un pievieno olīveļļu (<strong>Svarīgi! </strong>Ja liksi mitrus rīsus sakarsētā pannā, tad ūdens eļļā sāks sprakšķēt)
- Apcep rīsus līdz sāk palikt brūni, tad pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un apcep vēl kādu minūti.
- Pārliec katliņā rīsus, pievieno divas glāzes ūdeni un nedaudz sāli, uzliec vāku un vāri aptuveni 15 minūtes (seko instrukcijām uz iepakojuma).
- Kad gandrīz viss ūdens izvārījies noslēdz liesmu un ļauj pastāvēt rīsiem vēl 10 minūtes.
- Pirms pasniegšanas uzmanīgi apmaisi rīsus un pievieno izspiestu 1/2 laima sulu.