Lēcas ar sīpoliem un ķiplokiem
🕔 15m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 5
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
sarkanās lēcas200 grami
-
gb sīpols1 grams
-
daiviņas ķiploks4 grami
-
Olīveļļa50 mililitri
-
pēc garšas Sāls un pipari0 grami
- Kārtīgi nomazgā lēcas, līdz ūdens kļūst dzidrs
- Vāri lēcas, bez vāka, līdz tās ir gatavas. (aptuveni 2 glāzes ūdens : 1 glāze lēcas)
- Kamēr gatavojas lēcas, smalki sakapā sīpolu un ķiplokus
- Olīveļļā uz lielākas liesmas apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini brūni
- Kad lēcas gatavas, tad sablenderē lēcas biezputrā izmantojot rokas blenderi.
- Pievieno apceptos sīpolus un ķiplokus ar eļļu, kas atrodas pannā
- Pievieno sāli un piparus, un samaisi visu kopā.
- Pasniedzot vari pievienot maizes grauzdiņus, apceptus sīpolus vai bekonu.