Maltās gaļas mērce
🕔 12m
⭐ 4.7/5
🍽️ 5
🛒 7
-
Enerģētiskā vērtība vienai porcijai
-
Enerģija247 kcal
-
Olbaltumvielas19 g
-
Tauki17 g
-
Ogļhidrāti4 g
-
Cūkgaļa, malta500 grami
-
Sīpoli1 gabals
-
Skābais krējums 20%3 ēdamkarotes
-
Kviešu milti, balti1 ēdamkarote
-
Ūdens150 mililitri
-
Sāls (vai pēc garšas)2 grami
-
Pipari, melnie (vai pēc garšas)2 šķipsnas
- Sagriež smalki sīpolu un mazliet apcep uz pannas.
- Liek klāt malto gaļu, pievieno garšvielas un turpina cept līdz gaļa ir gatava.
- Kad gaļa gatava, iemaisi rūpīgi miltus un nedaudz apcep, tad maisot lej klāt ūdeni, mērce sabiezēs tikai tad, kad ūdens uzkarsīs.
- Pievieno krējumu un pavāri uz nelielas liesmas vēl dažas minūtes.
- Ļauj nedaudz atdzist un pasniedz ar kartupeļiem, griķiem vai rīsiem.