Maltās gaļas mērce recepte

Maltās gaļas mērce

🕔 12m
⭐ 4.7/5
🍽️ 5
🛒 7
    Enerģētiskā vērtība vienai porcijai
  • Enerģija
    247 kcal
  • Olbaltumvielas
    19 g
  • Tauki
    17 g
  • Ogļhidrāti
    4 g
  • Cūkgaļa, malta
    500 grami
  • Sīpoli
    1 gabals
  • Skābais krējums 20%
    3 ēdamkarotes
  • Kviešu milti, balti
    1 ēdamkarote
  • Ūdens
    150 mililitri
  • Sāls   (vai pēc garšas)
    2 grami
  • Pipari, melnie   (vai pēc garšas)
    2 šķipsnas
  1. Sagriež smalki sīpolu un mazliet apcep uz pannas.
  2. Liek klāt malto gaļu, pievieno garšvielas un turpina cept līdz gaļa ir gatava.
  3. Kad gaļa gatava, iemaisi rūpīgi miltus un nedaudz apcep, tad maisot lej klāt ūdeni, mērce sabiezēs tikai tad, kad ūdens uzkarsīs.
  4. Pievieno krējumu un pavāri uz nelielas liesmas vēl dažas minūtes.
  5. Ļauj nedaudz atdzist un pasniedz ar kartupeļiem, griķiem vai rīsiem.