
- Sagatavošanas laiks: 25 minūtes
- Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Marinētu biešu - sēņu zupa
Šādu zupu reti kurš būs vārījis, jo marinētu biešu, šampinjonu un cepta bekona apvienojums zupā nav bieži sastopams, bet rezultāts patiešām neliks vilties, tiem, kuriem garšo nedaudz nestandarta zupas.
Sastāvdaļas
- Šampinjoni - 250g
- Marinētas bietes - 1 burciņa
- Bekons - 270g
- Kartupeļi - 1,5kg
- Sīpols - 1
- Ķiploku daiviņas - 5
- Cukurs - 1 tējkarote
- Sāls un pipari
Šampinjoni, Marinētas bietes , Bekons, Kartupeļi, Sīpols, Ķiploku daiviņas, Cukurs, Sāls un pipari,
Pagatavošana
- Nomizo un sagriež gabaliņos kartupeļus, sagriež un sacep bekonu, šampinjonus, sīpolus un ķiplokus. To visu liek grāpī, kurā tiks gatavota zupa.
- Grāpī pāri visam pārlej ūdeni, tik daudz, cik biezu vai šķidru zupu vēlies.
- Pievieno sāli un piparus.
- Visu vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Kad mīksti, tad pievieno marinētās bietes un pievieno cukuru.
- Visu vēl nedaudz pavāra līdz sāk burbuļot un gatavs.
*Atceries, ka marinētas bietes vajag pievienot tikai tad, kad kartupeļi ir mīksti, jo savādāk kartupeļi neizvārīsies dēļ etiķa, kas pievienots bietēm.
Šampinjonus var aizvietot arī ar citām sēnēm un marinētas bietes ar parastām, bet tad vajadzētu beigās pievienot zupai mazliet galda etiķi.
Ja prasās vēl nedaudz stiprāka zupa, tad var pievienot mazliet vēl etiķi, bet pievieno pa tējkarotei, katru reizi pagaršojot, lai nesanāk pārāk skāba.
Pievienot pie iecienītākajām