Pupiņu salāti
🕔 75m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 7
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
sarkanās pupiņas500 grami
-
šķiņkis300 grami
-
marinēti gurķi150 grami
-
krējums150 grami
-
majonēze30 grami
-
Tomātu mērce30 grami
-
ēd.k. Galda etiķis1 grams
- Sīpolus sakapā un liek 500 ml burkā vai trauciņā, pievieno ēdamkaroti galda etiķa un piepilda ar vēsu/remdenu ūdeni pilnu burciņu (vislabāk sanāks, ja sagatavosi sīpolus iepriekšējā vakarā, kopā ar pupiņām)
- Liek mērcēties sarkanās pupiņas un pēc tam vāra. Vārīšanas ilgums atkarīgs no mērcēšanas ilguma, bet, ja pupiņas tika mērcētas visu nakti, tad aptuveni jāvāra būs viena stunda.
- Kad sīpoli un pupiņas gatavas, smalki sagriež gurķi un šķiņķi.
- Liek visas sastāvdaļas lielā bļodā, kā arī krējumu, majonēzi un tomātu mērci. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Visu kārtīgi samaisa un pasniedz.