Kad ir vēlme pēc kaut kā daudz, salda un ātri pagatavojama, tad šie rausīši būs ideāli piemēroti. Pagatavošana aizņems tikai aptuveni 30 minūtes un no šīs receptes sanāks pietiekami daudz rausīši (vismaz ap 50 gabaliem), protams, ja gatavošanas laikā jau netiek noēsts lielākais daudzums. Un šis daudzums ir pat ļoti pietiekams priekš negaidītu viesu pacienāšanas vai arī vienkārši garšīgam vakaram.

Rausīši ar magoņu, kanēļa un kokosriekstu skaidiņu pildījumu
Pagatavošana aizņems tikai aptuveni 30 minūtes. Varēsi pacienāt negaidītus (vai arī gaidītus) ciemiņus ar svaigiem, gardiem rausīšiem.
Ingredients
- 4 plāksnes Kārtainā rauga mīkla
- 170 g cukurs
- 2 gab. Olas
- 45 g Magones
- 15 g Kanēlis
- 50 g Kokosriekstu skaidiņas
- mīklas izrullēšanai Milti
Instructions
- Ja mīkla ir sasaldēta, tad nepieciešams to atkausēt. Kad tas ir izdarīts, tad mīkla jāizrullē, lai rausīši sanāktu sulīgāki. Pirms rullē mīklu, jāpaber apakšā milti, tas nodrošinās mīklas nepielipšanu pie darba virsmas un kad mīkla izrullēta, tad jāpaceļ no virsmas, lai pilnībā atliptu.
- Uz izrullētās mīklas smērē sakultu olu, tad uzber virsū cukuru un sevis pirmo izvēlēto sastāvdaļu - kanēli, magones vai kokosriekstu skaidiņas. Tā šo procesu atkārto uz visām četrām plāksnēm.
- Mīklu sarullē rullītī un ar asu nazi sagriež aptuveni 1cm biezās daļiņās.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un cep rausīšus 8 - 10 minūtes, līdz tie ir brūni.