Ribiņas bārbekjū BBQ mērcē recepte

Ribiņas bārbekjū BBQ mērcē

🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 17
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • Ribiņas
    0 grami
  • gab. Cūkgaļas ribiņas
    2 grami
  • pēc garšas Sāls
    0 grami
  • pēc garšas Pipari
    0 grami
  • ēdamkarote Kūpinātas paprikas pulveris
    0 grami
  • ēdamkarote Kaltēti ķiploki
    0 grami
  • pēcgaršas Čili pulveris
    0 grami
  • BBQ mērcei
    0 grami
  • gab sīpols
    1 grams
  • daiviņas ķiploks
    4 grami
  • ēdamkarote kaltēti pētersīļi
    0 grami
  • tomātu pasta
    200 grami
  • ēdamkarotes ābolu etiķis
    3 grami
  • ēdamkarotes / pēc garšas Brūnais cukurs
    2 grami
  • pēc garšas sāls
    0 grami
  • Olīveļļa
    75 mililitri
  • vai čili pulveris pēc garšas malta asā paprika
    0 grami
  1. Sagatavo ribiņas ar garšvielām
  2.  Noņem no ribiņām membrānas (baltās plēvītes) un noskalo ribiņas.
  3. Ierīvē ribiņas ar sāli un pipariem.
  4. Sajauc pārējās garšvielas trauciņā un ierīvē kārtīgi no abām pusēm. Cik cītīgi to darīsi, tik gardas tev viņas sanāks, tāpēc labāk pacensties.
  5. Sadur ar dakšiņu starp ribām, lai garšvielām ir kur iesūkties.
  6. Liec cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 150/160 grādos aptuveni 30 minūtes (vai līdz gatavs).
  7. Kamēr ribiņas ir krāsnī - pagatavo BBQ mērci
  8. Sakapā ķiplokus un sīpolu, pannā ielej olīveļļu un liec cepties uz lēnas uguns (lai <strong>nesāk</strong> cepties un apbrūnināties), un pievieno pētersīļus. Cep tik ilgi līdz  sīpoli palikuši mīksti un nedaudz caurspīdīgi.
  9. Pievieno tomātu pastu. Samaisi visu kopā, tā, lai eļļa ar tomātu pastu ir viendabīgi sajaukusies.
  10. Pievieno ābolu etiķi, sāli, aso paprikas vai čili pulveri un brūno cukuru. Visu lēnām sildi, līdz cukurs izkusis un mērce ir ieguvusi nedaudz tumšāku krāsu.
  11. Pabeidz gatavot ribiņas apsmērējot tās ar mērci.
  12. Izņem ribiņas no krāsns un apsmērē ar pagatavoto BBQ mērci - kārtīgi no abām pusēm.
  13. Liec atpakaļ ribiņas krāsnī uz 190 grādiem aptuveni 15 minūtes vai līdz mērce sāk glazēties.
  14. Pasniedz kopā ar ābolu sulu vai tumšo alu.