Ribiņas bārbekjū BBQ mērcē
🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 17
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Ribiņas0 grami
-
gab. Cūkgaļas ribiņas2 grami
-
pēc garšas Sāls0 grami
-
pēc garšas Pipari0 grami
-
ēdamkarote Kūpinātas paprikas pulveris0 grami
-
ēdamkarote Kaltēti ķiploki0 grami
-
pēcgaršas Čili pulveris0 grami
-
BBQ mērcei0 grami
-
gab sīpols1 grams
-
daiviņas ķiploks4 grami
-
ēdamkarote kaltēti pētersīļi0 grami
-
tomātu pasta200 grami
-
ēdamkarotes ābolu etiķis3 grami
-
ēdamkarotes / pēc garšas Brūnais cukurs2 grami
-
pēc garšas sāls0 grami
-
Olīveļļa75 mililitri
-
vai čili pulveris pēc garšas malta asā paprika0 grami
- Sagatavo ribiņas ar garšvielām
- Noņem no ribiņām membrānas (baltās plēvītes) un noskalo ribiņas.
- Ierīvē ribiņas ar sāli un pipariem.
- Sajauc pārējās garšvielas trauciņā un ierīvē kārtīgi no abām pusēm. Cik cītīgi to darīsi, tik gardas tev viņas sanāks, tāpēc labāk pacensties.
- Sadur ar dakšiņu starp ribām, lai garšvielām ir kur iesūkties.
- Liec cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 150/160 grādos aptuveni 30 minūtes (vai līdz gatavs).
- Kamēr ribiņas ir krāsnī - pagatavo BBQ mērci
- Sakapā ķiplokus un sīpolu, pannā ielej olīveļļu un liec cepties uz lēnas uguns (lai <strong>nesāk</strong> cepties un apbrūnināties), un pievieno pētersīļus. Cep tik ilgi līdz sīpoli palikuši mīksti un nedaudz caurspīdīgi.
- Pievieno tomātu pastu. Samaisi visu kopā, tā, lai eļļa ar tomātu pastu ir viendabīgi sajaukusies.
- Pievieno ābolu etiķi, sāli, aso paprikas vai čili pulveri un brūno cukuru. Visu lēnām sildi, līdz cukurs izkusis un mērce ir ieguvusi nedaudz tumšāku krāsu.
- Pabeidz gatavot ribiņas apsmērējot tās ar mērci.
- Izņem ribiņas no krāsns un apsmērē ar pagatavoto BBQ mērci - kārtīgi no abām pusēm.
- Liec atpakaļ ribiņas krāsnī uz 190 grādiem aptuveni 15 minūtes vai līdz mērce sāk glazēties.
- Pasniedz kopā ar ābolu sulu vai tumšo alu.