Rīsu putra ar riekstiem
🕔 50m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 6
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
glāze basmati rīsi0 grami
-
litrs piens1 grams
-
glāze (vai pēc garšas cukurs)0 grami
-
saujiņa Pistācija0 grami
-
saujiņa Mandeles0 grami
-
saujiņa Indijas rieksti0 grami
- Rīsus noskalo. Skalo tik ilgi līdz ūdens ir tīrs un dzirds.
- Rīsus liec traukā un uzlej aukstu ūdeni, tā, lai aptuveni 2cm ir pāri rīsiem, rīsus mērcē aptuveni 30minūtes (var arī ilgāk, būs mazāks gatavošanas laiks).
- Katliņā ielej pienu un vāri uz lēnas uguns, tikmēr regulāri maisot, lai piens nepiedegtu pie katliņa.
- Kad piens sāk vārīties, no rīsiem nolej lieko ūdeni un pievieno rīsus katliņā ar pienu.
- Vāri rīsus regulāri apmaisot, un kad rīsi ir pusgatavi (sāk palikt mīksti), tad pievieno cukuru un sasmalcinātus (ar nazi sagrieztus) riekstus (atstājot riekstus nedaudz dekorēšanai).
- Gatavo līdz rīsi gatavi. Noslēdz liesmu un ļauj nedaudz vēl sabiezēt. (Ja gadījumā rīsi vēl nav gatavi un piens jau ir ļoti sabiezējis, tad pievieno vēl pienu)
- Liec putru bļodiņās un ļauj nedaudz padzist.