Rīsu saldais ar ķīseli
🕔 40m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 7
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Rīsi, baltie150 grami
-
Saldais krējums 35%500 grami
-
Cukurs, pūdercukurs50 grami
-
Piens500 mililitri
-
Ievārījums (pēc izvēles)200 grami
-
Kartupeļu ciete10 grami
-
Ūdens1 glāze
- Rīsus noskalo ūdenī, vairākas reizes, līdz ūdens vairāk nepaliek "duļķains"
- Rīsus liek pienā vārīties uz mazākās iespējamās liesmas, pievieno pusi cukura, regulāri apmaisot, vāra (ar vāku) tik ilgi līdz viss piens ir sasūcies rīsos, uz beigām var noslēgt liesmu un ļaut visam sasūkties un atdzist. Process aizņem aptuveni stundu.
- Saldo krējumu kopā ar atlikušo pūdercukuru saputo līdz izveidojas pufīgs putukrējums, jo aukstāks saldais krējums, jo labāk putosies.
- Kad rīsi pilnībā atdzisuši, ideāli pat auksti, rīsus prātīgi iecilā saputotajā putukrējumā, ieliek ledusskapī uz aptuveni stundu vai ilgāk.
- Pasniedz ar skābenu ievārījumu vai ķīseli
- Lai pagatavotu ķīseli, liek ievārījumu grāpītī kopā ar ūdeni, vārot apmaisa.
- Kamēr ievarījums vāras, tikmēr krūzē sajauc kartupeļu cieti ar aukstu ūdeni, "sakuļ" ar dakšiņu.
- Lēnām, maisot, lej klāt kartupeļu cietes ūdeni ievārījumam. Visu uzreiz nelej, lai varētu novaktēt cik biezu konsistenci pats vēlies
- Pirms pasniegšanas ar rīsu saldo, ķīseli atdzesē.