Uzpūtenis ar zemenēm
🕔 40m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 5
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Zemenes400 grami
-
Ūdens500 mililitri
-
ēdamkarotes vai arī pēc vajadzības Cukurs5 grami
-
ēdamkarotes Mannā5 grami
-
Piens0 grami
- Liec ūdenī vārīties zemenes (es šoreiz izmantoju saldētas, kuras pirms tam atsaldēju, bet tas nav obligāti).
- Kad ūdens vārās un zemenes sāk jukt ārā, tad virs bļodas caur sietiņu nokās, lai nav nekādu biezumu.
- Lej šķidrumu atpakaļ grāpītī un turpini vārīt, berot iekšā pa vienai ēdamkarotei mannā, visu laiku maisi. Ja tev šķiet, ka ir par šķidru, tad pieber vēl, bet ja par biezu, tad vari pieliet vēl ūdeni. Vāri kādas 3 minūtes.
- Pēc tam slēdz nost uguni un ļauj mannā kārtīgi atdzist, kad atdzisis, tad puto ar mikseri līdz mannā ir palicis daudz gaišāks un masa ir dubultojusies. Tas būs kādas dažas minūtes. (Ja putosi karstu, tad tas nebūs tik maigs un gaisīgs, kā auksti putots.)
- Kad gatavs, tad lej bļodiņā pienu un liec pa vidu uzpūteni.
- Labu apetīti.