Vēja kūkas ar biezpiena pildījumu
🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Sviests50 grami
-
Ūdens100 mililitri
-
Milti100 grami
-
šķipsniņa Sāls0 grami
-
Olas (L izmērs)2 grami
-
Biezpiens 5%500 grami
-
Saldais krējums150 grami
-
Pūdercukurus120 grami
- Grāpīti ielej ūdeni, pievieno sviestu un sāli.
- Karsē līdz sviests ir izkusis, bet neuzvāri.
- Kad sviests izkusis, tad ar vienu piegājienu pieber klāt visus miltus un maisi kārtīgi mīklu līdz tā ir atlipusi no grāpja un "savēlusies" vienā stingrā masā - mīklas pikucī.
- Šī mīklas daļa ir ļoti, ļoti kārtīgi jāatdzesē, tāpēc, lai process būtu ātrāks, pārliec mīklu no grāpīša citā bļodā.
- Kad mīkla ir auksta, tad pa vienai ar mikseri piekul klāt olas līdz mīkla izveidojusies viendabīgā, krēmīgā masā.
- Pildi to konditorejas maisiņā vai cepammaisiņā, kuram pēc tam nogriez stūrīti.
- Uz cepamās plāts spied nelielus mīklas pikucīšus, neliec cieši blakus vienu otram, jo kūciņas palielināsies izmēros.
- Cep 200 grādos aptuveni 15 minūtes jeb līdz kūciņas ir palikušas brūnas un virsiņa ir saplaisājusi.
- Krāsns durvis nevirini!
- Kad kūciņas šķiet gatavas, tad izņem vienu ārā un pabungā pa apakšu, ja ir dzirdama dobja skaņa, tātad ir gatava.
- Liec malā, lai kārtīgi atdziest.
- Blenderī/mikserī liec biezpienu, saldo krējumu un pūdercukuru, un visu blenderē līdz izveidojas krēmveida masa bez biezpiena graudiņiem.
- Krēmu liec konditorejas maisiņā, bet vari arī nogriezt kūciņām cepurītes un sapildīt ar karoti kūciņas, un pēc tam cepurītes uzliec atpakaļ.
- Sapildi kūciņas bagātīgi ar krēmu.