Vistas woks ar basmati rīsiem
🕔 20m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 18
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Vistas krūtiņas fileja2 grami
-
ēdamkarote Sviests1 grams
-
Sarkanais sīpols1 grams
-
Burkāns1 grams
-
Sarkanā paprika1 grams
-
Bumbieris1 grams
-
Ķiploka daiviņas2 grami
-
Laims0 grami
-
mazliet Ūdens0 grami
-
ēdamkarote Olīveļļa1 grams
-
Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu50 mililitri
-
ēdamkarotes Sezama eļļa4 grami
-
Kūpinātas paprikas pulveris0 grami
-
maza šķipsniņa Sāls0 grami
-
Pipari0 grami
-
Sezama sēkliņas0 grami
-
Kaltēti ķiploki0 grami
-
krūze Basmati rīsi1 grams
- Liec vārīties basmati rīsus - 1 krūze rīsi : 2 krūzes ūdens. Pirms tam rīsus kārtīgi nomazgā.
- Pannā izkausē sviestu un liec klāt strēmelītēs sagrieztu vistas fileju.
- Vistai pārber pāri sāli, piparus, paprikas pulveri un kaltētus ķiplokus. Visu cep līdz vista gatava, bet ne pārcepta. Aptuveni 3 minūtes.
- Vistu ņem nost.
- Uz pannas lej olīveļļu, liec klāt sagrieztu sīpolu, burkānu un papriku.
- Visu cep aptuveni 5 minūtes jeb līdz dārzeņi ir gatavi, tad pievieno sakapātus ķiplokus. Mazliet pacep un pievieno sagrieztu bumbieru.
- Lej klāt sezama eļļu, sojas mērci, liec atpakaļ pannā saceptās vistas filejas, pārber ar sezama sēkliņām un, lai veidotos neliela mērcīte, pielej ūdeni ar laimu.
- Apmaisi un dažas sekundes pasutini.
- Liec uz šķīvja rīsus, pārlej pāri woku un izbaudi garšīgas vakariņas.