Šīs mērces saldums būs atkarīgs no tā, cik saldas ir ogas, tāpēc arī cukura daudzumu pielāgo pēc nepieciešamības un savām vēlmēm, taču iesaku, neaizrauties un nepadarīt mērci pārāk saldu, ja izmantosi saldu saldējumu, jo tieši perfektā garša rodas no mazliet skābas mērces un salda saldējuma.

Zemeņu - maskarpones mērce saldējumam
Zemenes un maskarpone krēmsiers ir kā cimdiņš ar roku - no šāda salikuma var pagatavot daudzus un dažādus desertus, bet man ir padomā viena ļoti, ļoti elementāra mērce, kas garšos perfekti ar vaniļas saldējumu.
Ingredients
- 180 g Maskarpone krēmsiers
- 500 g Zemenes
- 2 ēdamkarotes Pūdercukurs
Instructions
- Liec blenderī zemenes un sablenderē līdz tās ir pārvērtušās par mērci.
- Tad pieliec klāt maskarpones krēmsieru un pūdercukuru, un sablenderē vēlreiz līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās.
- Liec bļodiņā saldējumu, pārlej mērci, vari uzgriezt pa virsu zemenes un gatavs.