
Biezpiena plācenīši
Ir divas cilvēku grupas - tie, kam garšo biezpiena plācenīši un tie, kam negaršo, taču man šķiet, ka vaina ir tajā, ka klasisko plācenīšu recepti vajag uzlabot ar kādu jaunu garšu. Es piedāvāju pamēģināt ar kanēli un kokosriekstu skaidiņām, bet vēl var likt klāt kakao, cukuru, lai sanāk saldi vai sāli, lai būtu sāļie plācenīši, var pievienot zemesriekstu sviestu vai šokolādes krēmu. Ir tik daudz iespēju, kā uzlabot un pamainīt standarta skābeno plācenīšu garšu.
Šajā receptē cukurs ir pievienots pavisam nedaudz, lai saglabātu skābeno biezpiena garšu, taču tu vari pievienot vairāk, lai ir saldāk.
Ingredients
- 360 g Biezpiens 9%
- 2 Olas
- 50 g + nedaudz apviļāšanai Pilngraudu kviešu milti
- 2 tējkarotes Vanilīna cukurs
- 2 tējkarotes Kanēlis
- 3 tējkarotes Kokosriekstu skaidiņas
Instructions
- Biezpienu saspaida ar dakšiņu, tad pievieno olas un cukuru, un samaisa, pēc tam pievieno miltus un atkal visu samaisa.
- Biezpiena masu sadala 2 daļās, vienai daļai pieber klāt kanēli, bet otrai kokosriekstu skaidiņas.
- Uz šķīvi uzber miltus kuros tiks apviļāti plācenīši.
- Ar karoti ņem biezpiena pikuci, iemērc to miltos un liek uz sakarsētas pannas cepties, cep no abām pusēm līdz brūni.
- Pasniedz ar krējumu vai kādu ogu mērci.