Gatavā mīkla ir stingra, turas kopā, tomēr nav tik bieza, lai varētu izrullētu.
No mīklas sanāk aptuveni 14 nelieli cepumiņi ar mazliet cietu virspusīti un mīkstu iekšu.
Ja uztaisīsi vairāk mīklu, tad vari to ielikt saldētavā un, kad gribas izcept cepumus, tad tik izņem ārā, atkausē un cep.

Cepumi bērniem
Arī mazākajiem prasās kādu kārumu un, kas var būt labāks par pašu gatavotiem cepumiņiem - zini, kas ir sastāvā, vari izvēlēties ar kādu garšu gatavot, un arī sastāvdaļas vari pielāgot pēc vajadzības. Es gatavoju ar banāniem un kviešu miltiem, bet banānus var aizstāt ar ābolu, bumbieru vai citu augli un miltus arī var aizstāt ar sablenderētām auzu pārslām, auzu miltiem, bezglutēna miltiem u.c. Šie cepumi nav saldi, jo nav pievienots cukurs, taču, ja mazais grib ēst saldu, tad mazliet pievieno to.
Starp citu, šie var būt ne tikai mazo bērnu cepumi, bet arī labi noderēt tējošanai un kafijošanai, jo ir veselīgi, viegli un ātri pagatavojami.
Ingredients
- 130 g Kviešu milti
- 1 ~115g Banāns
- 50 g Sviests
- 2 Olu dzeltenumi
- 1/2 tējkarote Dzeramā soda
- 1 tējkarote Kanēlis
Instructions
- Ar dakšiņu saspaidi banānu, izkausē sviestu karstā ūdens peldē, atdali olu dzeltenumus no baltuma.
- Visas 3 sastāvdaļas samiksē kopā.
- Citā bļodā samaisi miltus ar kanēli un dzeramo sodu, un piejauc klāt slapjajām sastāvdaļām.
- Samīci mīklu un liec uz cepamās plāts nelielus mīklas pikucīšus.
- Cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes, jeb līdz augša iekrāsojas brūna, taču nepārcep, jo tad viņi būs cieti.