Cūkgaļas krūtiņas sautējums

Šis sautējums garšos kopā lieliski principā ar jebko – rīsiem, kartupeļiem, batāti vai pastu (makaroniem).

Ja gatavosi ņemšanai līdzi piknikam, it īpaši ēšanai kopā ar mīkstajām tortillas/tako pankūkām, tad gatavo ar nedaudz mazāk ūdens, lai sanāk biezāka mērce.

Cūkgaļās krūtiņa, apcepta ar ādu uz augšu.

cepta cūkgaļas krūtiņa

cūkgaļas krūtiņas sautējums

Cūkgaļas krūtiņas sautējums

Lielisks ēdiens, kad gribas kaut ko sātīgu un neticami gardu. Mīksta un irdena gaļa padarīs šo sautējumu nenovērtējamu. Šo ēdienu vari pagatavot un paņemt līdzi piknikā, laukā - svaigā gaisā tas garšos vēl labāk, ja pagatavosi nedaudz biezāku, tad ideāli iederēsies arī mīkstajās tortillas / tako pankūkās ar svaigiem salātiem. Ēdiena garša un gatavošana ir līdzīga gulašam, tādēļ garša noteikti būs nedaudz pazīstama.  
Sagatavošana 30 minutes
Gatavošana 1 hour 30 minutes
Kopējais laiks 2 hours

Ingredients
  

  • 600 g Cūkgaļas krūtiņa
  • 800 g 2 bundžiņas Tomāti savā sulā
  • 2 gab. 1 sarkanu 1 dzeltenu Saldā paprika
  • 2 gab Burkāni
  • 2 ēdamkarotes tomātu pasta
  • 1 gab sīpols
  • 4 daiviņas ķiploks

Garšvielas

  • 3 vai 4 lapiņas Lauru lapa
  • Kūpinātas paprikas pulveris
  • ēdamkarote Raudene/oregano
  • pēc garšas Sāls pipari
  • 2 ēdamkarotes vai pēc garšas Brūnais cukurs

Instructions
 

  • Noskalo gaļu zem auksta ūdens un sagriez tik lielos gabalos, lai varētu salikt grāpītī, bet ne pārāk mazos.
  • Apgriez krūtiņas ar ādu uz augšu un iegriez kvadrātiņus, lai garšvielām būtu, kur iesūkties (skatīt bildē).
  • Ierīvē gaļu ar sāli, pipariem, raudeni un kūpinātās paprikas pulveri.
  • Pannā ielej eļļu un sakarsētā pannā uz vidējas uguns liec gaļu cepties ar ādu uz leju.
  • Kad gaļai āda ir izcepusies kraukšķīga, apgriez to otrādi - apcep un pēc tam arī sānus.
  • Kad gandrīz gaļa ir apcepusies no visām pusēm, lej katliņā tomātus savā sulā un sāc vārīt.
  • Tomātiem pievieno gaļu un uzliec vāku. Uz lēnas uguns, lai sāk vārīties.
  • Pannā ar gaļas taukiem uz vidējas liesmas nedaudz apcep burkānus, rupji sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
  • Sagriez papriku strēmelītēs un pievieno arī tos pannā. Visu kopā sacep.
  • Katliņā pie gaļas ar tomātiem pievieno lauru lapas, brūno cukuru un visu pannas saturu, apmaisi.
  • Pievieno tomātu pastu, pētersīļus un pēc garšas kūpinātās paprikas pulveri. Ja vēlies nedaudz skābāku garšu vari piespiest svaiga citrona sulu.
  • Uzliec vāku un sautē uz ļoti lēnas liesmiņas aptuveni 1,5 stundu (atkarībā no gaļas gabaliņu lieluma), ik pa laikam apmaisot.
  • Pēctam, kad sautēšana ir pabeigta, noslēdz liesmu un atstāj ievilkties 15-30minūtes (tas liks gaļai palikt pavisam irdenai).
  • Izņem gaļu no grāpīša, novieto uz šķīvja un sadali (plēs) to ar dakšiņām, gaļai būtu ļoti viegli jādalās.
  • Liec sadalīto gaļu atpakaļ katliņā un apmaisi. Atkarībā no paša gaumes, vari gaļu sadalīt un sautējumā atpakaļ atlikt tikai lieso gaļu.
  • Pasniedz ar piedevām (piemēram kartupeļiem vai rīsiem), liec pankūkās (vrapos - toritillas,  tako).

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top