Griķi ar dārzeņiem un tofu recepte

Griķi ar dārzeņiem un tofu

🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Sarkanais sīpols
    1 grams
  • Paprika
    1 grams
  • Tomāts
    1 grams
  • Griķi
    100 grami
  • Tofu siers
    100 grami
  • Sojas mērce
    30 mililitri
  • cepšanai Olīveļļa
    0 grami
  • lielas saujas Spināti
    2 grami
  • daiviņas Ķiploks
    2 grami
  1. Uzvāri griķus (pēc instrukcijas uz iepakojuma). Man patīk vārīt griķus, kas nav paciņās, un vāru 1 glāze griķi : 2 glāzes ūdens (1 : 2), līdz viss ūdens izvārījies.
  2. Sagriez papriku un sīpolus. Papriku es griezu strēmelītes, bet sīpolu rupji - aptuveni sešās daļās un ar pirkstiem atdalīju kārtas.
  3. Apcep olīveļļā, līdz sāk nedaudz apbrūnināties, tad pievieno saspiestus ķiplokus (vienkārši saspiestus ar naža plakano daļu) un spinātus.
  4. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, kad spināti ir noplakuši un iejaukušies pie dārzeņiem, tad pievieno griķus.
  5. Pagaršo, vai nevajag pievienot sāli (griķi lieliski garšo, kad var just nedaudz sāļumu), var pievienot arī universālo garšvielu.
  6. Sagriez tofu sieru mazos, 1 cm gabaliņos un liec tīrā pannā ar eļļu cepties.
  7. Uzreiz pievieno sojas mērci un cep aktīvi maisot, lai siera gabaliņi piesūcas ar sojas mērci.
  8. Cep līdz paliek smuki brūni (aptuveni 3 - 4 minūtes uz palielu liesmu).
  9. <em>Vari arī tofu pirms cepšanas pamērcēt (marinēt), sojas mērcē.</em>