Griķi ar dārzeņiem un tofu

Šis ir ļoti garšīgs, ātrs veids kā pagatavot vakariņas, ja vēlies, tad pievieno vēl dažādus dārzeņus klāt vai tofu sieru aizstāj ar gaļu un rezultāts arī būs brīnišķīgs.

griķi ar dārzeņiem un tofu sieru

Griķi ar dārzeņiem un tofu

Visbiežāk mēs griķus ēdam ar dažādām mērcēm vai krējumu, taču laiks mainīt parastos ieradumus un pagatavo griķus ar dārzeņiem un tofu sieru, kas gatavots sojas mērcē. Tofu uz šķīvja var pārmaiņas pēc aizstāt gaļu.
Sagatavošana 10 minutes
Gatavošana 20 minutes
Kopējais laiks 30 minutes

Ingredients
  

  • 1 Sarkanais sīpols
  • 1 Paprika
  • 1 Tomāts
  • 100 g Griķi
  • 100 g Tofu siers
  • 30 ml Sojas mērce
  • cepšanai Olīveļļa
  • 2 lielas saujas Spināti
  • 2 daiviņas Ķiploks

Instructions
 

  • Uzvāri griķus (pēc instrukcijas uz iepakojuma). Man patīk vārīt griķus, kas nav paciņās, un vāru 1 glāze griķi : 2 glāzes ūdens (1 : 2), līdz viss ūdens izvārījies.
  • Sagriez papriku un sīpolus. Papriku es griezu strēmelītes, bet sīpolu rupji - aptuveni sešās daļās un ar pirkstiem atdalīju kārtas.
  • Apcep olīveļļā, līdz sāk nedaudz apbrūnināties, tad pievieno saspiestus ķiplokus (vienkārši saspiestus ar naža plakano daļu) un spinātus.
  • Pievieno sāli un piparus pēc garšas, kad spināti ir noplakuši un iejaukušies pie dārzeņiem, tad pievieno griķus.
  • Pagaršo, vai nevajag pievienot sāli (griķi lieliski garšo, kad var just nedaudz sāļumu), var pievienot arī universālo garšvielu.

Apcep tofu

  • Sagriez tofu sieru mazos, 1 cm gabaliņos un liec tīrā pannā ar eļļu cepties.
  • Uzreiz pievieno sojas mērci un cep aktīvi maisot, lai siera gabaliņi piesūcas ar sojas mērci.
  • Cep līdz paliek smuki brūni (aptuveni 3 - 4 minūtes uz palielu liesmu).
  • Vari arī tofu pirms cepšanas pamērcēt (marinēt), sojas mērcē.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top