Lazanja recepte

Lazanja

🕔 75m
⭐ 4.7/5
🍽️ 8
🛒 11
  • Maltā gaļa
    700 grami
  • vidēji lieli Burkāni   (vidēji lieli )
    3 grami
  • paliels Sīpols   (lielāks)
    1 grams
  • Tomāti savā sulā
    800 grami
  • Ūdens
    900 grami
  • Sviests
    40 grami
  • Milti   (ar kaudzīti)
    6 ēdamkarotes
  • Piens
    600 grami
  • ~12 Lazanjas plāksnes
    12 grami
  • Sāls   (pēc garšas)
    1 grams
  • Rīvēts cietais siers   (Džiugas, parmezāna u.c.)
    100 grami
  1. Sacep malto gaļu un liec pēc tam grāpī.
  2. Sarīvē burkānus, sasmalcini sīki sīpolus un apcep tos.
  3. Pievieno tomātus savā sulā un pasutini kādu minūti, pēc tam liec visu pannas saturu grāpī pie maltās gaļas.
  4. Grāpī pielej 900 ml ūdeni, pieber garšvielas un liec uz lēnas uguns sutināties aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  5. Mērcei ir jāsanāk šķidrai, kā zupai.
  6. Nelielā grāpītī izkausē sviestu, tad pieber klāt miltus un maisot apcep tos mazliet.
  7. Pakāpeniski aktīvi maisot lej klāt pienu un karsē uz lēnas uguns, līdz mērce sāk sabiezēt, ja tas nenotiek, tad sajauc vēl nedaudz miltus ar aukstu pienu vai ūdeni un maisot lēnām pielej klāt mērcei.
  8. Mērci nedrīkst uzvārīt, tikai karsēt uz lēnas uguns.
  9. Kad mērce sabiezējusi, tad ņem nost no uguns un pieber 60g sieru un kārtīgi iemaisi, līdz siers izkusis, pieber arī sāli un piparus.
  10. Ielej sākumā gaļas mērci, tad pa virsu liec lazanjas plāksnes.
  11. Atkal gaļas mērce un tad bešamela mērce. Visu kārto vairākās kārtās. Kārtošana noslēdzas ar bešamela mērci.
  12. Pa virsu pašās beigās uzber atlikušo sieru. Ja gribi, lai ir sierīgāk, tad ber vairāk sieru.
  13. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 25 minūtes, bet ja gribi pārbaudīt gatavību, tad iedur ar dakšiņu un ja makaronu plāksnes ir mīkstas, tad ir gatavs.
  14. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, noliec, lai pastāv kādas 15 minūtes, tad būs vieglāk sagriezt un izņemt no trauka.