Kartupeļu sacepums recepte

Kartupeļu sacepums

🕔 95m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • Kartupeļi
    1000 grami
  • Malta cūkgaļa
    800 grami
  • Tomāti
    2 gabali
  • Siers
    400 grami
  • Sīpols
    1 gabals
  • Skābais krējums 25%
    200 mililitri
  • Ola
    1 gabals
  • Piens
    50 mililitri
  • Sāls   (pēc garšas)
    1 grams
  1. Sacep malto gaļu.
  2. <p>Nomizo un sagriež ripiņās kartupeļus, sīpolu un tomātus, sarīvē sieru.</p>
  3. <p> Sajauc skābo krējumu ar garšvielām, olu un mazliet pienu, lai būtu šķidrāka konsistence. (Var izmantot saldo krējumu 30% un sajaukt ar olu, tad nevajag pienu)</p>
  4. Cepamtraukā kārto - kartupeļu ripiņas, maltā gaļa, tomāti, sīpola riņķīši, siers un tā atkārto 2 reizes. Visam pa virsu pārlej krējuma un olas maisījumu.
  5. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 1 stundu un 15 minūtes jeb līdz kartupeļi ir mīksti.