
Kartupeļu sacepumam ir tik daudz labu īpašību – garšīgs, viegli pagatavojams, sātīgs, iespējams salikt iekšā visu, kas ir ledusskapī, bet pats lielākais pluss, ka visu sagatavo, saliec cepamtraukā, ieliec cepeškrāsnī un uz stundu vari par to aizmirst.
Sacepumā var likt jebko – papriku, kabačus, sēnes, zirņus, skābo krējumu aizstāt ar saldo un zaļus kartupeļus ar pavārītiem (tad sacepums ātrāk būs gatavs), iespējas ir daudz un dažādas.
Es sākumā kādas 30 minūtes uz cepamtrauku uzlieku folliju, lai viss pasutinās un tad ņemu nost, lai atlikušo laiku cepas bez follija, jo man patīk, ka augša ir apgrauzdējusies.

Kartupeļu sacepums
Vienreizēji gards un viegli pagatavojams sacepums. Neaizņem daudz aktīvā laika, lielākā daļa laika aiziet tieši cepeškrāsnī, tikmēr vari darīt citus darbus.
Ingredients
- 1 kg Kartupeļi
- 800 g Maltā gaļa
- 2 Tomāti
- 400 g Siers
- 1 Sīpols
- 200 g Skābais krējums 25%
- 1 Ola
- pavisam mazliet Piens
- Sāls pipari, kūpināts saldās paprikas pulveris, kaltēti ķiploki
Instructions
- Sacep malto gaļu.
- Nomizo un sagriež ripiņās kartupeļus, sīpolu un tomātus, sarīvē sieru.
- Sajauc skābo krējumu ar garšvielām, olu un mazliet pienu, lai būtu šķidrāka konsistence. (Var izmantot saldo krējumu 30% un sajaukt ar olu, tad nevajag pienu)
- Cepamtraukā kārto - kartupeļu ripiņas, maltā gaļa, tomāti, sīpola riņķīši, siers un tā atkārto 2 reizes. Visam pa virsu pārlej krējuma un olas maisījumu.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos 1 stundu un 15 minūtes jeb līdz kartupeļi ir mīksti.
Notes
Šajā receptē izmantās cepamformas izmērs ir 33 x 24 cm
Ļoti garšīgi! 🙂
Paldies 👍