Krāsnī cepti kartupeļi kuri garšos visiem. Zaļumu bļodiņā vari piespiest klāt arī ķiploku.

Krāsnī cepti kartupeļi ar zaļumiem
Cepot cepeškrāsnī kartupeļus, kas piepidīti ar zaļumiem, smaržo visa māja, smaržo pēc vasaras un pēc ugunskura. Ja šķiet, ka vienai porcijai pietiks ar 2 kartupeļiem, tad noteikti piegatavo vēl vienu klāt bonusā, jo gribēsies vēl kādu apēst.
Ingredients
- 8 Kartupeļi
- 20 ml Eļļa
- 20 grami Dilles
- 20 grami Loki
- maza šķipsniņa Rozmarīns kaltēts
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa pipari
Instructions
- Nomizo kartupeļus, nogriez plakanajā daļā kartupelim mazu, taisnu gabaliņu, lai tas stāvētu un negrīļotos.
- Paralēli plakanajai daļai iedur garu koka irbulīti un griez ar nazi rieviņas līdz irbulītim. Ja nav irbulītis, tad vari arī vienkārši tāpat griezt, tikai neiegriez par tālu, lai nepārgrieztu uz pusēm kartupeli.
- Sagriez smalki dilles un lociņus, liec bļodiņā, pielej eļļu, pieber sāli, piparus un samaisi.
- Ņem kartupeļus un smērē starpās zaļumus.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes, tad pagriez uz 210 grādiem, lai kārtīgi apbrūninās un cep vēl 10 minūtes.