Krāsnī cepti kartupeļi (izcili kraukšķīgi)
🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 3
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Kartupeļi0 grami
-
Galda etiķis0 grami
-
pēc izvēles Eļļa0 grami
- Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos (atkarībā no kartupeļu lieluma, vidēji lielu kartupeli aptuveni 4 daļās).
- Noskalo sagrieztos kartupeļus zem auksta ūdens.
- Liek vārīties ūdenī ar galda etiķi (9%). Aptuveni 2 litri ūdens un viena ēdamkarote galda etiķa. Etiķis neļaus kartupelim izvārīties un izveidos virsējo kārtu cietu.
- Vāra aptuveni 10 minūtes (ar nazi var iedurt, bet jūtama neliela pretestība)
- Pēc vārīšanas kartupeļiem nolej ūdeni un nožāvē nedaudz (var izlikt uz virtuves dvieļa, lai noņemtu lieko ūdeni).
- Pirms cepšanas kartupeļus var apviļāt nelielā daudzumā eļļas.
- Liek cepties krāsnī līdz zeltaini brūni. <em>(Aptuveni 220 °C / 15-20 minūtes)</em>