Lēcas ar sīpoliem un ķiplokiem

lēcas ar sīpoliem

Lēcas ar sīpoliem un ķiplokiem

Super-vienkārši pagatavojams ēdiens. Ātra un vienkārša ideja vakariņām, kā pagatavot lēcas nedaudz savādākā veidā. Apceptais sīpols un ķiploks piešķirs lēcām īpaši labu garšu.
Sagatavošana 5 mins
Gatavošana 10 mins
Kopējais laiks 15 mins
Calories 480 kcal

Ingredients
  

  • 200 g sarkanās lēcas
  • 1 gb sīpols
  • 4 daiviņas ķiploks
  • 50 ml Olīveļļa
  • pēc garšas Sāls un pipari

Instructions
 

  • Kārtīgi nomazgā lēcas, līdz ūdens kļūst dzidrs
  • Vāri lēcas, bez vāka, līdz tās ir gatavas. (aptuveni 2 glāzes ūdens : 1 glāze lēcas)
  • Kamēr gatavojas lēcas, smalki sakapā sīpolu un ķiplokus
  • Olīveļļā uz lielākas liesmas apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini brūni
  • Kad lēcas gatavas, tad sablenderē lēcas biezputrā izmantojot rokas blenderi.
  • Pievieno apceptos sīpolus un ķiplokus ar eļļu, kas atrodas pannā
  • Pievieno sāli un piparus, un samaisi visu kopā.
  • Pasniedzot vari pievienot maizes grauzdiņus, apceptus sīpolus vai bekonu.

Video

Scroll to Top