
Piena baltmaize
Mājās cepta piena baltmaize ir īsts gardums, tā ir mīksta, nedaudz salda, super garšīga un ļoti viegli pagatavojama, turklāt nav nepieciešama maizes gatavošanas mašīna, jo tiek cepta cepeškrāsnī, un no šīs mīklas var pagatavot arī dažādus citus konditorejas izstrādājumus - gan saldās, gan sāļās bulciņas, picas, pīrādziņus.
Ingredients
- 500 g Kviešu milti
- 1 1/2 tējkarote Himalaju sāls var arī parasto izmantot
- 60 g Cukurs
- 25 g Svaigais presētais raugs
- 65 g Sviests
- 300 ml Piens
Instructions
- Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jūti, ka ir remdens.
- Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samīci kārtīgi mīklu, mīci kā minimums 5 minūtes.
- Sākumā mīkla ļoti ķīp un līp pie rokām, bet cītīgi mīcot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
- Kad mīkla samīcīta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielīti un noliec siltumā rūgt vienu stundu.
- Pēc stundas, samīci mīklu vēlreiz un izveido maizes kukulīti, vari iegriezt rieviņas, lai smukāk un, tad liec uz cepamā papīra, un uzraudzē vēl vienu stundu.
- Pēc tam cep cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 20 minūtes jeb līdz maizīte ir kļuvusi brūna.
- Gatava ēšanai - labu apetīti!
Tagad Piena maizīti cepu bieži 🙂
Prieks dzirdēt un prieks, ka garšo :))