Ķiploku - zaļumu maize
🕔 150m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 5
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Sāls1 šķipsna
-
Olīvju eļļa3 ēdamkarotes
-
Pētersīļi, svaigi25 grami
-
Ķiploki4 daiviņas
-
Dilles1 buntiņa
- Pagatavo <a href="https://namm.lv/receptes/piena-baltmaize/">piena baltmaizi</a>.
- Pagatavo pildījumu - smalki sakapā dilles un pētersīļus, piespied klāt ķiplokus, pieber sāli un pielej eļļu tik daudz, lai veidotos maza mērcīte. To visu mazliet pagaršo un ja prasās izteiktāku garšu, tad pievieno vēl sāli vai ķiplokus, vai arī kādas citas sastāvdaļas, kas liekas piemērotas.
- Kad mīkla ir pirmo reizi uzrūgusi, tad veido garus mīklas batoniņus, kā franču bagetes un noliec uzrūgt vēl vienu stundu.
- Kad uzrūgusi atkārtoti otro reizi, tad iegriez maizītē svītriņas un pildi tajās sagatavoto zaļumu pildījumu - liec kārtīgi, lai ir daudz, neskopojies.
- Liec cepties 190 grādos uz aptuveni 20 minūtēm jeb līdz maize no augšas ir smuki brūna.
- Un gatavs - lai labi garšo!