Piena baltmaize šŸž

piena baltmaize

Piena baltmaize

Mājās cepta piena baltmaize ir Ä«sts gardums, tā ir mÄ«ksta, nedaudz salda, super garŔīga un ļoti viegli pagatavojama, turklāt nav nepiecieÅ”ama maizes gatavoÅ”anas maŔīna, jo tiek cepta cepeÅ”krāsnÄ«, un no Ŕīs mÄ«klas var pagatavot arÄ« dažādus citus konditorejas izstrādājumus - gan saldās, gan sāļās bulciņas, picas, pÄ«rādziņus.
SagatavoŔana 2 hours 10 minutes
GatavoŔana 20 minutes
Kopējais laiks 2 hours 30 minutes

Ingredients
  

  • 500 g KvieÅ”u milti
  • 1 1/2 tējkarote Himalaju sāls var arÄ« parasto izmantot
  • 60 g Cukurs
  • 25 g Svaigais presētais raugs
  • 65 g Sviests
  • 300 ml Piens

Instructions
 

  • Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jÅ«ti, ka ir remdens.
  • Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samÄ«ci kārtÄ«gi mÄ«klu, mÄ«ci kā minimums 5 minÅ«tes.
  • Sākumā mÄ«kla ļoti Ä·Ä«p un lÄ«p pie rokām, bet cÄ«tÄ«gi mÄ«cot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
  • Kad mÄ«kla samÄ«cÄ«ta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielÄ«ti un noliec siltumā rÅ«gt vienu stundu.
  • Pēc stundas, samÄ«ci mÄ«klu vēlreiz un izveido maizes kukulÄ«ti, vari iegriezt rieviņas, lai smukāk un, tad liec uz cepamā papÄ«ra, un uzraudzē vēl vienu stundu.
  • Pēc tam cep cepeÅ”krāsnÄ« 190 grādos aptuveni 20 minÅ«tes jeb lÄ«dz maizÄ«te ir kļuvusi brÅ«na.
  • Gatava ēŔanai - labu apetÄ«ti!

2 thoughts on “Piena baltmaize šŸž”

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top