Rauga mīkla recepte

Rauga mīkla

🕔 150m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 6
  • Kviešu milti
    500 grami
  • tējkarote Sāls
    0 grami
  • Cukurs
    60 grami
  • Svaigais presētais raugs
    25 grami
  • Sviests
    65 grami
  • Piens
    300 mililitri
  1. Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jūti, ka ir remdens.
  2. Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samīci kārtīgi mīklu, mīci kā minimums 5 minūtes.
  3. Sākumā mīkla ļoti ķīp un līp pie rokām, bet cītīgi mīcot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
  4. Kad mīkla samīcīta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielīti un noliec siltumā rūgt vienu stundu.
  5. Pēc stundas, samīci mīklu vēlreiz un izveido maizes kukulīti, vari iegriezt rieviņas, lai smukāk un, tad liec uz cepamā papīra, un uzraudzē vēl vienu stundu.
  6. Pēc tam cep cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 20 minūtes jeb līdz maizīte ir kļuvusi brūna.