Ābolu – brūkleņu rausis

Ābolu - brūkleņu rausis. Recepte

Ābolu - brūkleņu rausis

Ir sākusies ābolu raušu un plātsmaižu aktīvākā sezona, un, lai klasisko rausi padarītu garšīgāku un savādāku, tad pievieno brūklenes, kā rezultātā mīsies salda, rūgtena un skāba garša - perfekti.
Sagatavošana 20 minutes
Gatavošana 50 minutes
Kopējais laiks 1 hour 10 minutes

Ingredients
  

Mīkla

  • 200 g Skābais krējums 20%
  • 160 g Cukurs
  • 2 Olas
  • 200 g Milti
  • šķipsniņa Sāls
  • 1 tējkarote Cepamais pulveris

Krēmsiera pikucīši

  • 120 g Klasiskais krēmsiers
  • 30 g Cukurs

Augļi un ogas

  • 2 lieli Āboli
  • 70 g jeb pēc vēlēšanās Brūklenes

Drupačas

  • 90 g Milti
  • 50 g Sviests auksts
  • 30 g Cukurs

Instructions
 

Pagatavo mīklu:

  • Krējumu saputo ar cukuru, tad liec klāt olas un visu kārtīgi samiksē.
  • Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Visu samiksē kopā.
  • Mīklu lej cepamformā, kurā ieklāts cepamais papīrs (ja nepieciešams).

Augļi un ogas:

  • Nomizo ābolus, sagriez šķēlītēs un kārto uz mīklas.
  • Pārber pāri brūklenes.
  • Krēmsiera pikucīši.
  • Krēmsieru samaisi ar cukuru un liec ar karoti virs ogām.
  • Ja izmanto saldu krēmsieru, tad cukuru vari nepievienot.

Drupačas:

  • Bļodā liec aukstu sviestu, miltus un cukuru.
  • Visu ar pirkstiem sadrupini līdz veidojas drupačas, un ber visam pāri.
  • Cep 180 grādos 45 - 50 minūtes jeb līdz drupačas iekrāsojas brūnas.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top