
Ābolu - brūkleņu rausis
Ir sākusies ābolu raušu un plātsmaižu aktīvākā sezona, un, lai klasisko rausi padarītu garšīgāku un savādāku, tad pievieno brūklenes, kā rezultātā mīsies salda, rūgtena un skāba garša - perfekti.
Ingredients
Mīkla
- 200 g Skābais krējums 20%
- 160 g Cukurs
- 2 Olas
- 200 g Milti
- šķipsniņa Sāls
- 1 tējkarote Cepamais pulveris
Krēmsiera pikucīši
- 120 g Klasiskais krēmsiers
- 30 g Cukurs
Augļi un ogas
- 2 lieli Āboli
- 70 g jeb pēc vēlēšanās Brūklenes
Drupačas
- 90 g Milti
- 50 g Sviests auksts
- 30 g Cukurs
Instructions
Pagatavo mīklu:
- Krējumu saputo ar cukuru, tad liec klāt olas un visu kārtīgi samiksē.
- Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Visu samiksē kopā.
- Mīklu lej cepamformā, kurā ieklāts cepamais papīrs (ja nepieciešams).
Augļi un ogas:
- Nomizo ābolus, sagriez šķēlītēs un kārto uz mīklas.
- Pārber pāri brūklenes.
- Krēmsiera pikucīši.
- Krēmsieru samaisi ar cukuru un liec ar karoti virs ogām.
- Ja izmanto saldu krēmsieru, tad cukuru vari nepievienot.
Drupačas:
- Bļodā liec aukstu sviestu, miltus un cukuru.
- Visu ar pirkstiem sadrupini līdz veidojas drupačas, un ber visam pāri.
- Cep 180 grādos 45 - 50 minūtes jeb līdz drupačas iekrāsojas brūnas.