
- Sagatavošanas laiks: 20 minūtes
- Gatavošanas laiks: 50 minūtes
Ābolu - brūkleņu rausis
Ir sākusies ābolu raušu un plātsmaižu aktīvākā sezona, un, lai klasisko rausi padarītu garšīgāku un savādāku, tad pievieno brūklenes, kā rezultātā mīsies salda, rūgtena un skāba garša - perfekti.
Sastāvdaļas
- Mīkla
- Skābais krējums 20% - 200g
- Cukurs - 160g
- Olas - 2
- Milti - 200g
- Sāls - šķipsniņa
- Cepamais pulveris - 1 tējkarote
- Krēmsiera pikucīši
- Klasiskais krēmsiers - 120g
- Cukurs - 30g
- Augļi un ogas
- Āboli - 2 lieli
- Brūklenes - 70g jeb pēc vēlēšanās
- Drupačas
- Milti - 90g
- Sviests (auksts) - 50g
- Cukurs - 30g
Mīkla, Skābais krējums 20%, Cukurs, Olas, Milti, Sāls, Cepamais pulveris, Krēmsiera pikucīši, Klasiskais krēmsiers, Cukurs, Augļi un ogas, Āboli, Brūklenes, Drupačas, Milti, Sviests (auksts), Cukurs,
Pagatavošana
Pagatavo mīklu:
- Krējumu saputo ar cukuru, tad liec klāt olas un visu kārtīgi samiksē.
- Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Visu samiksē kopā.
- Mīklu lej cepamformā, kurā ieklāts cepamais papīrs (ja nepieciešams).
Augļi un ogas:
- Nomizo ābolus, sagriez šķēlītēs un kārto uz mīklas.
- Pārber pāri brūklenes.
Krēmsiera pikucīši.
- Krēmsieru samaisi ar cukuru un liec ar karoti virs ogām.
- Ja izmanto saldu krēmsieru, tad cukuru vari nepievienot.
Drupačas:
- Bļodā liec aukstu sviestu, miltus un cukuru.
- Visu ar pirkstiem sadrupini līdz veidojas drupačas, un ber visam pāri.
Cep 180 grādos 45 - 50 minūtes jeb līdz drupačas iekrāsojas brūnas.