Ābolu plātsmaize ar drumstalām 🍏

Ābolu plātsmaize ir gatavota 14 x 24 cm formā.

Es cepu 50 minūtes, iedurot kociņu mīklā, tā joprojām vēl pielipa pie kociņa, bet tas nekas, jo ja cepsi ilgāk, tad rezultātā plātsmaize sanāks sausa. Bet katram cepšanas laiks ir atkarīgs no cepeškrāsns un cepamās formas, jo ja būs seklāka un lielāka forma, tad plātsmaize sanāks plānāka (kas nav slikti), bet arī izcepsies ātrāk. Mana cepamā forma ir maza, bet dziļa, līdz ar to mīkla ir bieza un jācep ilgāk. Tāpēc iesaku vadīties pēc drumstalu brūnuma un arī ne mazāk, kā 25 minūšu cepšanas jebkurai cepamformai.

ābolu plātsmaize

Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Sulīga saldskāba ābolu plātsmaize ar drupačām pa virsu, kas tikko ir izņemta no cepeškrāsns, kanēļa, cukura un ābolu smarža pa visu māju - izklausās garšīgi? Lai arī ābolu plātsmaizes skaitās vairāk rudens gardums, kad ābolus var pacelt dārzā no zemes, es domāju, ka to var ēst visu gadu un ābolus var aizvietot ar citiem augļiem, piemēram, bumbieriem, persikiem, ogām. Šī recepte ir patiešām ļoti viegli pagatavojama un sagatavošanas process aizņem tikai 20 minūtes.
Sagatavošana 20 minutes
Gatavošana 50 minutes
Kopējais laiks 1 hour 10 minutes

Ingredients
  

  • 225 g Milti
  • 130 g Cukurs
  • 300 ml Kefīrs
  • 2 gab. Olas
  • 1 tējkarote Cepamais pulveris
  • 3 Āboli
  • 6 tējkarotes Vaniļas cukurs
  • 2 tējkarotes Kanēlis
  • 200 g Skābais krējums 25%
  • 50 g Sviests

Instructions
 

Pamata mīklas pagatavošana:

  • Sajauc 135g miltus ar 100g cukuru, kefīru, 1 olu un cepamo pulveri.
  • Izvēlētajā formā, ja nepieciešams ieklāj cepampapīru un ielej pagatavoto mīklu. Mīkla sanāks pašķidra, lejama.

Āboli:

  • Nomizo un sagriež nelielos gabaliņos ābolus.
  • Tos pārkaisa ar 3 tējkarotēm vaniļas cukuru un 1 tējkaroti kanēli, samaisa un ber virsū uz kefīra mīklas.

Krējuma virskārta:

  • Krējumu, 1 tējkaroti kanēli, 3 tējkarotes vaniļas cukuru un 1 olu sajauc kopā un lej pāri āboliem.

Drumstalas:

  • Sajauc atlikušos miltus ar atlikušo cukuru un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, to visu drupina ar pirkstiem līdz izveidojas drupačiņas.
  • Ber pāri krējuma masai.
  • Cep 180 grādos aptuveni 50 minūtes.

Video

3 thoughts on “Ābolu plātsmaize ar drumstalām 🍏”

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top