Ja vēlies, lai zupa ir vēl garšīgāka un ir laika darboties, tad pirms tam vari uzvārīt gaļas buljonu, kurā pēc tam vārīsi dārzeņus.

Burkānu krēmzupa
Krēmīga zupa no jaunajiem, saldajiem burkāniem, kurai pa virsu uzbērti kraukšķīgi maizes grauzdiņi un lociņi. Šī zupa visgaršīgākā sanāk tieši jauno burkānu sezonā.
Ingredients
- 12 vidēji lieli Burkāni
- 1 kg Kartupeļi
- 1 Puravs
- 1 Sīpols
- 5 Ķiploka daiviņas
- 170 g Kausētais siers
- Sāls
- pēc nepieciešamības Ūdens
- pēc nepieciešamības Baltmaize
- Lociņi
Instructions
- Sarīvē burkānus, sagriez kartupeļus un puravu, un liec katlā.
- Sasmalcini ķiplokus un sīpolus, ja ir sviests, tad apcep sviestā, ja nē, tad eļļā. Kad apcepušies, tad liec katlā pie kartupeļiem.
- Visam katla saturam pārlej pāri ūdeni, tā, lai būtu ne vairāk kā 2 cm virs dārzeņiem. Pieber sāli un liec vārīties.
- Kad dārzeņi ir mīksti, tad liec klāt kausēto sieru un vēl kādas 2 minūtes pavāri.
- Ļauj zupai mazliet padzist un tad ar rokas blenderi sablenderē, līdz izveidojas krēmveida konsistence.
- Sacep maizes grauzdiņus - tajā pašā pannā, kurā cepi ķiplokus un sīpolus, liec iekšā gabaliņos sagrieztu maizi, uzlej mazliet eļļu vai sviestu, vari uzbērt garšvielas vai piespiest ķiplokus un sacep brūnus.
- Lej zupu bļodiņā, pārber ar maizes grauzdiņiem un sagrieztiem lociņiem.
- Gatavs! Labu apetīti.