
Cepts lasis medus - ķiploku mērcē
Sviests, citrons, medus, ķiploks un lasis ir pasaules vissaderīgākā garšu kombinācija - pilnīgi noteikti! Saldskābā garša padarīs vienkāršos laša gabaliņus īpašus. Ātrs un supergards ēdiens, kuru noteikti ir jāizmēģina.
Sastāvdaļas
- Lasis - 7 gabaliņi
- Citrons - 1 paliels
- Sviests - 60g
- Ķiploku daiviņas - 5
- Medus - 2 ēdamkarotes
- Sāls un pipari
Lasis, Citrons, Sviests, Ķiploku daiviņas, Medus, Sāls un pipari,
Pagatavošana
- Pannā izkausē sviestu un medu, tad pievieno ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus, dažas sekundes pacep, tad piespiež 1/2 citrona sulas (bez sēkliņām), to visu kārtīgi samaisa un liek iekšā laša gabaliņus.
- No sākuma ieliek ar ādu uz augšu, lai lasis uzsūc mērci, tā pasutina kādas 30 sekundes un tad griež otrādi, lai āda uz leju.
- Pievieno sāli un piparus, un starp laša gabaliņiem saliek šķēlītēs sagrieztu pārējo citronu.
- Visu lēnām sutina līdz lasis ir gatavs, un ik pa laikam uzlej virsū mērci no pannas.
Lieliski garšos ar rīsiem vai svaigiem salātiem, sanāks īpaši gards ēdiens – pusdienās vai vakariņās, kurš neprasa daudz laika pagatavošanai. Vienkārši, ātri un galvenais garšīgi.
Pievienot pie iecienītākajām