Lieliski garšos ar rīsiem vai svaigiem salātiem, sanāks īpaši gards ēdiens – pusdienās vai vakariņās, kurš neprasa daudz laika pagatavošanai. Vienkārši, ātri un galvenais garšīgi.

Cepts lasis medus - ķiploku mērcē
Sviests, citrons, medus, ķiploks un lasis ir pasaules vissaderīgākā garšu kombinācija - pilnīgi noteikti! Saldskābā garša padarīs vienkāršos laša gabaliņus īpašus. Ātrs un supergards ēdiens, kuru noteikti ir jāizmēģina.
Ingredients
- 7 gabaliņi Lasis
- 1 paliels Citrons
- 60 g Sviests
- 5 Ķiploku daiviņas
- 2 ēdamkarotes Medus
- Sāls un pipari
Instructions
- Pannā izkausē sviestu un medu, tad pievieno ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus, dažas sekundes pacep, tad piespiež 1/2 citrona sulas (bez sēkliņām), to visu kārtīgi samaisa un liek iekšā laša gabaliņus.
- No sākuma ieliek ar ādu uz augšu, lai lasis uzsūc mērci, tā pasutina kādas 30 sekundes un tad griež otrādi, lai āda uz leju.
- Pievieno sāli un piparus, un starp laša gabaliņiem saliek šķēlītēs sagrieztu pārējo citronu.
- Visu lēnām sutina līdz lasis ir gatavs, un ik pa laikam uzlej virsū mērci no pannas.