Cepts lasis medus - ķiploku mērcē recepte

Cepts lasis medus - ķiploku mērcē

🕔 15m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 6
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • gabaliņi Lasis
    7 grami
  • paliels Citrons
    1 grams
  • Sviests
    60 grami
  • Ķiploku daiviņas
    5 grami
  • ēdamkarotes Medus
    2 grami
  • Sāls un pipari
    0 grami
  1. Pannā izkausē sviestu un medu, tad pievieno ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus, dažas sekundes pacep, tad piespiež 1/2 citrona sulas (bez sēkliņām), to visu kārtīgi samaisa un liek iekšā laša gabaliņus.
  2. No sākuma ieliek ar ādu uz augšu, lai lasis uzsūc mērci, tā pasutina kādas 30 sekundes un tad griež otrādi, lai āda uz leju.
  3. Pievieno sāli un piparus, un starp laša gabaliņiem saliek šķēlītēs sagrieztu pārējo citronu.
  4. Visu lēnām sutina līdz lasis ir gatavs, un ik pa laikam uzlej virsū mērci no pannas.