Ja ir pagājis cepšanas laiks un cepumi izskatās gatavi, bet kad pārlauž uz pusēm ir vēl pavisam nedaudz jēli no iekšpuses, tad tas nekas. Labāk nedaudz jēli nekā pārcepti. Tas šiem cepumiem piedod mīkstumu un pufīgumu.

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem
Es laikam nezinu nevienu, kam negaršotu šokolādes cepumi vai cepumi ar šokolādes gabaliņiem, ja nu vienīgi kāds, kam vispār negaršo saldumi. Tāpēc nevarēju nepadalīties ar šo mīksto, bet tajā pat laikā nedaudz kraukšķīgo cepumu recepti.
Ingredients
- 110 g Sviests
- 110 g Baltais cukurs
- 70 g Brūnais cukurs
- 2 tējkarotes Vanilīna cukurs
- 1 Ola
- 240 g Milti
- nedaudz aptuveni 1/4 tējkarote Sāls
- 1/2 tējkarote Dzeramā soda
- 60 g bet var arī daudz vairāk Gatavās šokolādes lāsītes/čipsīši/gabaliņi
Instructions
- Izkausētu sviestu saputo ar balto, brūno un vaniļas cukuru. Puto dažas minūtes līdz masa ir graudaina, bet viendabīga.
- Masai pievieno olu, ko ieputo, bet tikai tik daudz, līdz viss ir sajaucies. Ne vairāk par dažām sekundēm.
- Tad masai pievieno klāt miltus, sāli un dzeramo sodu, sākumā nedaudz samiksē, cik mikseris atļauj un tad mīca ar rokām, līdz sanāk viendabīga mīklas masa, kas nelīp pie rokām. Ja līp, tad pievieno vēl nedaudz miltus.
- Kad mīkla ir samīcīta, tad ieber šokolādes lāsītes un samīca vēlreiz, lai sajaucas.
- Cepeškrāsni uzkarsē uz 170 grādiem.
- No mīklas veido nelielas bumbiņas, liek uz cepamās plāts, bet ar nelielu atstarpi, jo cepumi palielināsies.
- Cep 8 - 11 minūtes, bet šoreiz tik ilgi līdz cepumi ir palikuši pufīgi, un tikai mazliet, mazliet apbrūninājušies, jo ja ceps ilgāk tie būs pārcepti.
- Šeit darbojas princips: labāk ātrāk nekā vēlāk izņemt.
👌