
Cūkgaļas krūtiņas sautējums
Lielisks ēdiens, kad gribas kaut ko sātīgu un neticami gardu. Mīksta un irdena gaļa padarīs šo sautējumu nenovērtējamu. Šo ēdienu vari pagatavot un paņemt līdzi piknikā, laukā - svaigā gaisā tas garšos vēl labāk, ja pagatavosi nedaudz biezāku, tad ideāli iederēsies arī mīkstajās tortillas / tako pankūkās ar svaigiem salātiem. Ēdiena garša un gatavošana ir līdzīga gulašam, tādēļ garša noteikti būs nedaudz pazīstama.
Sastāvdaļas
- Cūkgaļas krūtiņa - 600g
- Tomāti savā sulā - 800g (2 bundžiņas)
- Saldā paprika - 2 gab. (1 sarkanu 1 dzeltenu)
- Burkāni - 2 gab
- tomātu pasta - 2 ēdamkarotes
- sīpols - 1 gab
- ķiploks - 4 daiviņas
- Garšvielas
- Lauru lapa - 3 vai 4 lapiņas
- Kūpinātas paprikas pulveris
- Raudene/oregano - ēdamkarote
- Sāls, pipari - pēc garšas
- Brūnais cukurs - 2 ēdamkarotes (vai pēc garšas)
Pagatavošana
- Noskalo gaļu zem auksta ūdens un sagriez tik lielos gabalos, lai varētu salikt grāpītī, bet ne pārāk mazos.
- Apgriez krūtiņas ar ādu uz augšu un iegriez kvadrātiņus, lai garšvielām būtu, kur iesūkties (skatīt bildē).
- Ierīvē gaļu ar sāli, pipariem, raudeni un kūpinātās paprikas pulveri.
- Pannā ielej eļļu un sakarsētā pannā uz vidējas uguns liec gaļu cepties ar ādu uz leju.
- Kad gaļai āda ir izcepusies kraukšķīga, apgriez to otrādi - apcep un pēc tam arī sānus.
- Kad gandrīz gaļa ir apcepusies no visām pusēm, lej katliņā tomātus savā sulā un sāc vārīt.
- Tomātiem pievieno gaļu un uzliec vāku. Uz lēnas uguns, lai sāk vārīties.
- Pannā ar gaļas taukiem uz vidējas liesmas nedaudz apcep burkānus, rupji sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
- Sagriez papriku strēmelītēs un pievieno arī tos pannā. Visu kopā sacep.
- Katliņā pie gaļas ar tomātiem pievieno lauru lapas, brūno cukuru un visu pannas saturu, apmaisi.
- Pievieno tomātu pastu, pētersīļus un pēc garšas kūpinātās paprikas pulveri. Ja vēlies nedaudz skābāku garšu vari piespiest svaiga citrona sulu.
- Uzliec vāku un sautē uz ļoti lēnas liesmiņas aptuveni 1,5 stundu (atkarībā no gaļas gabaliņu lieluma), ik pa laikam apmaisot.
- Pēctam, kad sautēšana ir pabeigta, noslēdz liesmu un atstāj ievilkties 15-30minūtes (tas liks gaļai palikt pavisam irdenai).
- Izņem gaļu no grāpīša, novieto uz šķīvja un sadali (plēs) to ar dakšiņām, gaļai būtu ļoti viegli jādalās.
- Liec sadalīto gaļu atpakaļ katliņā un apmaisi. Atkarībā no paša gaumes, vari gaļu sadalīt un sautējumā atpakaļ atlikt tikai lieso gaļu.
- Pasniedz ar piedevām (piemēram kartupeļiem vai rīsiem), liec pankūkās (vrapos - toritillas, tako).
Šis sautējums garšos kopā lieliski principā ar jebko – rīsiem, kartupeļiem, batāti vai pastu (makaroniem).
Ja gatavosi ņemšanai līdzi piknikam, it īpaši ēšanai kopā ar mīkstajām tortillas/tako pankūkām, tad gatavo ar nedaudz mazāk ūdens, lai sanāk biezāka mērce.
Cūkgaļās krūtiņa, apcepta ar ādu uz augšu.
Pievienot pie iecienītākajām