Cūkgaļas krūtiņas sautējums recepte

Cūkgaļas krūtiņas sautējums

🕔 120m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 13
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • Cūkgaļas krūtiņa
    600 grami
  • 2 bundžiņas Tomāti savā sulā
    800 grami
  • gab.   (1 sarkanu 1 dzeltenu Saldā paprika)
    2 grami
  • gab Burkāni
    2 grami
  • ēdamkarotes tomātu pasta
    2 grami
  • gab sīpols
    1 grams
  • daiviņas ķiploks
    4 grami
  • Garšvielas
    0 grami
  • vai 4 lapiņas Lauru lapa
    3 grami
  • Kūpinātas paprikas pulveris
    0 grami
  • ēdamkarote Raudene/oregano
    0 grami
  • pēc garšas Sāls   (pipari)
    0 grami
  • ēdamkarotes   (vai pēc garšas Brūnais cukurs)
    2 grami
  1. Noskalo gaļu zem auksta ūdens un sagriez tik lielos gabalos, lai varētu salikt grāpītī, bet ne pārāk mazos.
  2. Apgriez krūtiņas ar ādu uz augšu un iegriez kvadrātiņus, lai garšvielām būtu, kur iesūkties (skatīt bildē).
  3. Ierīvē gaļu ar sāli, pipariem, raudeni un kūpinātās paprikas pulveri.
  4. Pannā ielej eļļu un sakarsētā pannā uz vidējas uguns liec gaļu cepties ar ādu uz leju.
  5. Kad gaļai āda ir izcepusies kraukšķīga, apgriez to otrādi - apcep un pēc tam arī sānus.
  6. Kad gandrīz gaļa ir apcepusies no visām pusēm, lej katliņā tomātus savā sulā un sāc vārīt.
  7. Tomātiem pievieno gaļu un uzliec vāku. Uz lēnas uguns, lai sāk vārīties.
  8. Pannā ar gaļas taukiem uz vidējas liesmas nedaudz apcep burkānus, rupji sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
  9. Sagriez papriku strēmelītēs un pievieno arī tos pannā. Visu kopā sacep.
  10. Katliņā pie gaļas ar tomātiem pievieno lauru lapas, brūno cukuru un visu pannas saturu, apmaisi.
  11. Pievieno tomātu pastu, pētersīļus un pēc garšas kūpinātās paprikas pulveri. Ja vēlies nedaudz skābāku garšu vari piespiest svaiga citrona sulu.
  12. Uzliec vāku un sautē uz ļoti lēnas liesmiņas aptuveni 1,5 stundu (atkarībā no gaļas gabaliņu lieluma), ik pa laikam apmaisot.
  13. Pēctam, kad sautēšana ir pabeigta, noslēdz liesmu un atstāj ievilkties 15-30minūtes (tas liks gaļai palikt pavisam irdenai).
  14. Izņem gaļu no grāpīša, novieto uz šķīvja un sadali (plēs) to ar dakšiņām, gaļai būtu ļoti viegli jādalās.
  15. Liec sadalīto gaļu atpakaļ katliņā un apmaisi. Atkarībā no paša gaumes, vari gaļu sadalīt un sautējumā atpakaļ atlikt tikai lieso gaļu.
  16. Pasniedz ar piedevām (piemēram kartupeļiem vai rīsiem), liec pankūkās (vrapos - toritillas,  tako).