Pildījumā vari pildīt absolūti jebko, desu vari aizvietot ar šķiņķi vai nepievienot nemaz, tomātu mērci aizvieto ar kečupu, vari likt iekšā marinētus gurķus vai tomātus, taču atceries, ka nepildi pārāk biezi, jo nevarēsi aizrullēt.

Kārtainās mīklas rausīši - picrausīši
Saldēta kārtainā mīkla ir pats labākais, kas ir izdomāts, jo pagatavot ātri, daudzus, dažādus un garšīgus pīrādziņus, rausīšus un bulciņas no šīs mīklas ir dažu minūšu jautājums. Šoreiz man piedāvājumā ir picrausīši.
Ingredients
- 4 plāksnes Kārtainā mīkla var gan ar raugu, gan bez
- 150 g Siers
- ~80g Desa gaļa (pēc izvēles)
- Tomātu mērce
- Raudene
Instructions
- Ja mīkla ir sasaldēta, tad to atkausē.
- Izrullē mīklas pamatni, lai tā ir plānāka un nedaudz lielāka, tad uzsmērē tai virsū tomātu mērci, uzber sarīvētu sieru un uzliec desu, pa virsu pārber nedaudz oregano.
- Visu sarullē rullītī un sagriez aptuveni 1 - 2 cm lielos gabaliņos.
- Gabaliņus kārto uz cepamās plāts un cep cepeškrāsnī 180 grādos 17 - 20 minūtes jeb līdz rausīši kļūst brūni.