
Kēksiņi ar krēmsieru un āboliem
Šie būs vislabākie, vispufīgākie un vismīkstākie kēksiņi kādi ir ēsti, ar maigu krēmsiera pildījumu, kam pa virsu ir pārbērti āboli ar kanēli un cukuru.
Tev no šī mīklas daudzuma sanāks 9 - 12 kēksiņi, daudzums ir atkarīgs no tā, cik daudz mīklas iepildīsi formiņā.
Sastāvdaļas
- Ābols - 1 liels vai vairāki mazi
- Kanēlis - 1 ēdamkarote
- Cukurs āboliem - 1 ēdamkarote
- Sviests - 115g
- Cukurs - 75g
- Milti - 160g
- Cepamais pulveris - 1 tējkarote
- Dzeramā soda - 1/2 tējkarote
- Ola - 1
- Piens - 120ml
- Krēmsiers klasiskais
Ābols, Kanēlis, Cukurs āboliem, Sviests, Cukurs, Milti, Cepamais pulveris, Dzeramā soda, Ola, Piens, Krēmsiers klasiskais,
Pagatavošana
- Sviestam ir jābūt mīkstam, istabas temperatūrā. Sviestu sakuļ kārtīgi ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa.
- Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas - miltus, sodu, cepamo pulveri, pienu un olu. To visu kārtīgi samiksē kopā.
- Gatavo mīklu pilda konditorejas maisiņā un pilda kēksiņu formiņās. To var darīt arī ar karoti, ja nav konditorejas maisiņi. Mīkla pacelsies, tāpēc nepildi formiņas līdz pašai augšai.
- Sagriez mazos gabaliņos ābolus bez mizas, uzber kanēli un vienu ēdamkaroti cukuru, to visu samaisi kopā.
- Uz mīklas uzliec ar karoti nelielus krēmsiera pikucīšus un pēc tam uzber sagatavotos ābolus.
- Cep 180 grādos 15 minūtes jeb līdz kēksiņi sāk iekrāsoties brūni.
Ja vēlies, lai krēmsiers ir salds, tad vari piebērt mazliet cukuru un samaisīt pirms likt uz mīklas vai arī, tad izmanto maskarpones desertu krēmsieru.