Kēksiņi ar zemesriekstu sviestu un banāniem recepte

Kēksiņi ar zemesriekstu sviestu un banāniem

🕔 40m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • Sviests
    115 grami
  • Brūnais cukurs
    100 grami
  • tējkarote Cepamais pulveris
    1 grams
  • tējkarote Dzeramā soda
    0 grami
  • liela Ola
    1 grams
  • Piens
    120 mililitri
  • Milti
    160 grami
  • tējkarotes ar kaudzi Zemesriekstu sviests
    6 grami
  • Banāns
    1 grams
  1. Mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) sakuļ kopā ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei.
  2. Citā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sodu un pievieno sviesta un cukura masai. Visu kārtīgi samiksē.
  3. Saputo olu un piejauc mīklai, vēlreiz visu kopā saputo, pēc tam pielej pienu un atkal saputo.
  4. Beigās pievieno zemesriekstu sviestu un smalkos gabaliņos sagrieztu banānu (vai arī sevis izvēlētās sastāvdaļas) un visu samaisa. Mīklai ir jāsanāk biezai, bet līstošai.
  5. Mīklu atstāj atpūsties uz 10 minūtēm.
  6. Tad pilda kēksiņu papīrīšos un cep 180 grādos 18 - 20 minūtes.