Krāsnī cepti kartupeļi (izcili kraukšķīgi) recepte

Krāsnī cepti kartupeļi (izcili kraukšķīgi)

🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 3
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Kartupeļi
    0 grami
  • Galda etiķis
    0 grami
  • pēc izvēles Eļļa
    0 grami
  1. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos (atkarībā no kartupeļu lieluma, vidēji lielu kartupeli aptuveni 4 daļās).
  2. Noskalo sagrieztos kartupeļus zem auksta ūdens.
  3. Liek vārīties ūdenī ar galda etiķi (9%). Aptuveni 2 litri ūdens un viena ēdamkarote galda etiķa. Etiķis neļaus kartupelim izvārīties un izveidos virsējo kārtu cietu.
  4. Vāra aptuveni 10 minūtes (ar nazi var iedurt, bet jūtama neliela pretestība)
  5. Pēc vārīšanas kartupeļiem nolej ūdeni un nožāvē nedaudz (var izlikt uz virtuves dvieļa, lai noņemtu lieko ūdeni).
  6. Pirms cepšanas kartupeļus var apviļāt nelielā daudzumā eļļas.
  7. Liek cepties krāsnī līdz zeltaini brūni. <em>(Aptuveni 220 °C / 15-20 minūtes)</em>