
Lēcas ar sīpoliem un ķiplokiem
Super-vienkārši pagatavojams ēdiens. Ātra un vienkārša ideja vakariņām, kā pagatavot lēcas nedaudz savādākā veidā. Apceptais sīpols un ķiploks piešķirs lēcām īpaši labu garšu.
Ingredients
- 200 g sarkanās lēcas
- 1 gb sīpols
- 4 daiviņas ķiploks
- 50 ml Olīveļļa
- pēc garšas Sāls un pipari
Instructions
- Kārtīgi nomazgā lēcas, līdz ūdens kļūst dzidrs
- Vāri lēcas, bez vāka, līdz tās ir gatavas. (aptuveni 2 glāzes ūdens : 1 glāze lēcas)
- Kamēr gatavojas lēcas, smalki sakapā sīpolu un ķiplokus
- Olīveļļā uz lielākas liesmas apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini brūni
- Kad lēcas gatavas, tad sablenderē lēcas biezputrā izmantojot rokas blenderi.
- Pievieno apceptos sīpolus un ķiplokus ar eļļu, kas atrodas pannā
- Pievieno sāli un piparus, un samaisi visu kopā.
- Pasniedzot vari pievienot maizes grauzdiņus, apceptus sīpolus vai bekonu.