Lēcas ar sīpoliem un ķiplokiem recepte

Lēcas ar sīpoliem un ķiplokiem

🕔 15m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 5
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • sarkanās lēcas
    200 grami
  • gb sīpols
    1 grams
  • daiviņas ķiploks
    4 grami
  • Olīveļļa
    50 mililitri
  • pēc garšas Sāls un pipari
    0 grami
  1. Kārtīgi nomazgā lēcas, līdz ūdens kļūst dzidrs
  2. Vāri lēcas, bez vāka, līdz tās ir gatavas. (aptuveni 2 glāzes ūdens : 1 glāze lēcas)
  3. Kamēr gatavojas lēcas, smalki sakapā sīpolu un ķiplokus
  4. Olīveļļā uz lielākas liesmas apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini brūni
  5. Kad lēcas gatavas, tad sablenderē lēcas biezputrā izmantojot rokas blenderi.
  6. Pievieno apceptos sīpolus un ķiplokus ar eļļu, kas atrodas pannā
  7. Pievieno sāli un piparus, un samaisi visu kopā.
  8. Pasniedzot vari pievienot maizes grauzdiņus, apceptus sīpolus vai bekonu.