Makaronu sacepums
🕔 45m
⭐ 4.7/5
🍽️ 6
🛒 6
-
Enerģētiskā vērtība vienai porcijai
-
Enerģija604 kcal
-
Olbaltumvielas33 g
-
Tauki28 g
-
Ogļhidrāti53 g
-
Makaroni400 grami
-
Siers, cietais100 grami
-
Siers, Mocarella250 grami
-
Šķiņķis, kūpināts200 grami
-
Saldais krējums 35%200 mililitri
-
Olas, vistas2 gabali
- Uzvāri makaronus, līdz 'al dante', jeb beidz gatavot, kad tie ir gandrīz gatavi, gatavošanas procesu pabeigs cepeškrāsns.
- Kamēr makaroni vāras, ielej bļodiņā saldo krējumu, iesit olas un pievieno rīvētu cieto sieru, visu kārtīģi sakul kopā ar dakšiņu.
- Sagriez šķiņķi mazos gabaliņos - kubiņos, pievieno bļodā ar saldo krējumu, kārtīgi samaisi visu kopā.
- Grāpī, kurā atrodas nokāstie makaroni pievieno bļodas saturu ar saldo krējumu, olām, cieru un šķiņķi, sajauc visu kopā.
- Cepamtraukā, ar augstākām malām liek grāpīša saturu un izlīdzina pa visu trauku vienmērīgi.
- Sagriež mocarellas sieru plānās ripiņās un kārto uz makaroniem, līdz visa augša noklāta ar sieru.
- Liek cepties cepeškrāsnī augšējā stāvā uz aptuveni 30 minūtēm vai līdz siers nedaudz apbrūninājies.
- Pēc gatavošanas ļāuj nedaudz atdzist un sastingt, pietiks ar kādām 10 minūtēm, sagriež ar asu nazi porcijās un pasniedz.