Makaronu sacepums recepte

Makaronu sacepums

🕔 45m
⭐ 4.7/5
🍽️ 6
🛒 6
    Enerģētiskā vērtība uz 100g
  • Enerģija
    290 kcal
  • Olbaltumvielas
    16 g
  • Tauki
    14 g
  • Ogļhidrāti
    26 g
  • Makaroni
    400 grami
  • Siers, cietais
    100 grami
  • Siers, Mocarella
    250 grami
  • Šķiņķis, kūpināts
    200 grami
  • Saldais krējums 35%
    200 mililitri
  • Olas, vistas
    2 gabali
  1. Uzvāri makaronus, līdz 'al dante', jeb beidz gatavot, kad tie ir gandrīz gatavi, gatavošanas procesu pabeigs cepeškrāsns.
  2. Kamēr makaroni vāras, ielej bļodiņā saldo krējumu, iesit olas un pievieno rīvētu cieto sieru, visu kārtīģi sakul kopā ar dakšiņu.
  3. Sagriez šķiņķi mazos gabaliņos - kubiņos, pievieno bļodā ar saldo krējumu, kārtīgi samaisi visu kopā.
  4. Grāpī, kurā atrodas nokāstie makaroni pievieno bļodas saturu ar saldo krējumu, olām, cieru un šķiņķi, sajauc visu kopā.
  5. Cepamtraukā, ar augstākām malām liek grāpīša saturu un izlīdzina pa visu trauku vienmērīgi.
  6. Sagriež mocarellas sieru plānās ripiņās un kārto uz makaroniem, līdz visa augša noklāta ar sieru.
  7. Liek cepties cepeškrāsnī augšējā stāvā uz aptuveni 30 minūtēm vai līdz siers nedaudz apbrūninājies.
  8. Pēc gatavošanas ļāuj nedaudz atdzist un sastingt, pietiks ar kādām 10 minūtēm, sagriež ar asu nazi porcijās un pasniedz.