*Sviestam ir jābūt mīkstam, istabas temperatūrā.
Mīkla nesanāk mīcāma ar rokām, bet ne arī pavisam šķidra.
Kad cepumi izcepušies, tiem ļauj atdzist un pastāvēt vismaz 2 stundas, tad viņi būs vēl labāki. Sākumā apēdot tikko no krāsns izņemtus cepumus var šķist, ka mannā nav gatavs, ka cepumiem iekšā ir pacieti graudiņi, bet kad tie būs pastāvējuši brītiņu, atdzisuši un savilkušies, tad kļūs mīksti no iekšpuses.

Mannā cepumi
Mannā ir labs pilnīgs vai daļējs miltu aizvietotājs, kas parastajiem miltu ēdieniem piešķir jaunu un patīkamu garšu.
No šīs mannā cepumu mīklas sanāks aptuveni 18 mīksti un no apakšas nedaudz kraukšķīgi cepumi.
Ingredients
- 140 g Sviests
- 140 g Cukurs
- 2 Olas
- 2 tējkarotes Medus
- šķipsniņa Sāls
- 180 g Mannā
- 140 g Milti
- 1 1/2 tējkarote Cepamais pulveris
Instructions
- Sviestu sakuļ ar cukuru, līdz tas kļūst krēmīgs un gaišs, tad pievieno olas, medu, sāli un pavisam mazliet saputo, tikai tik, lai viss sajaucas kopā.
- Citā bļodā izsijā miltus un cepamo pulveri, pievieno mannā un samaisa.
- Pie sviesta un olu masas piejauc klāt miltu maisījumu un visu kārtīgi samaisa.
- Ar karoti liek mīklas pikucīšus uz cepamās plāts ar atstarpi vienam no otra, jo cepumi palielināsies.
- Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem un cep aptuveni 10 minūtes, līdz cepumu apakšiņas ir apbrūninājušās.
Ļoti labi un garšīgi tikai liela nekārtība