Rīsu putra ar riekstiem

Putrai var pievienot dzeltenās rozīnes, tad reizē ar rīsiem ieliek mērcēties atsevišķā trauciņā, pievieno pašās beigās. Putra garšo labi kopā ar maltu kanēli. Man patīk arī pievienot aukstu pienu jau gatavai putrai, tā gan nebūs tik bieza vairāk, bet būs nedaudz vairāk svaiguma sajūta, kā arī ātrāk varēs ēst, jo nebūs tik karsta.

rīsu putra ar riekstiem

Rīsu putra ar riekstiem

Rīsu putra jeb rīsu pudiņš ir ne tikai lielisks brokastu ēdiens, bet arī ļoti labi der kā deserts. Viegli pagatavojams un var izmantot no pusdienām pāri palikušos rīsus ļoti gardā veidā. Šī ir mana versija no Indiešu rīsu pudiņa Kheer. Basmati rīsus var aizstāt ar parastajiem baltajiem rīsiem.
Sagatavošana 30 minutes
Gatavošana 20 minutes
Kopējais laiks 50 minutes

Ingredients
  

  • 1/2 glāze basmati rīsi
  • 1 litrs piens
  • 1/2 glāze vai pēc garšas cukurs
  • saujiņa Pistācija
  • saujiņa Mandeles
  • saujiņa Indijas rieksti

Instructions
 

  • Rīsus noskalo. Skalo tik ilgi līdz ūdens ir tīrs un dzirds.
  • Rīsus liec traukā un uzlej aukstu ūdeni, tā, lai aptuveni 2cm ir pāri rīsiem, rīsus mērcē aptuveni 30minūtes (var arī ilgāk, būs mazāks gatavošanas laiks).
  • Katliņā ielej pienu un vāri uz lēnas uguns, tikmēr regulāri maisot, lai piens nepiedegtu pie katliņa.
  • Kad piens sāk vārīties, no rīsiem nolej lieko ūdeni un pievieno rīsus katliņā ar pienu.
  • Vāri rīsus regulāri apmaisot, un kad rīsi ir pusgatavi (sāk palikt mīksti), tad pievieno cukuru un sasmalcinātus (ar nazi sagrieztus) riekstus (atstājot riekstus nedaudz dekorēšanai).
  • Gatavo līdz rīsi gatavi. Noslēdz liesmu un ļauj nedaudz vēl sabiezēt. (Ja gadījumā rīsi vēl nav gatavi un piens jau ir ļoti sabiezējis, tad pievieno vēl pienu)
  • Liec putru bļodiņās un ļauj nedaudz padzist.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top