Ja tev prasās ķīseli biezāku, tad sajauc vēl cieti ar ūdeni un pielej klāt, bet ja šķidrāku, tad vienkārši pielej vēl ūdeni, bet ja liesi daudz ūdeni klāt, tad pagaršo vai nevajag vēl pievienot ievārījumu.
Es gatavošanas procesā pievienoju tikai 1 tējkaroti pūdercukuru, bet ja tev prasās saldāku vai arī ir skābs ievārījums, tad pievieno vairāk cukuru.

Rīsu saldais ar ķīseli
Šī ir ļoti klasiska saldā ēdiena recepte, par kuru ir vērts atcerēties, jo tā ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojama, ilgāko laiku aizņem tikai gaidīšana kamēr atdziest gan rīsi, gan ķīselis.
Es ķīselis gatavoju no zemeņu ievārījuma, bet tu to vari gatavot no tā, kurš tev ir mīļāks un garšīgāks.
Ingredients
- 1 nepilna krūze jeb aptuveni 150 g Rīsi
- 200 ml Saldais krējums 35%
- 160 g Ievārījums
- 20 g Kartupeļu ciete
- aptuveni 400ml Ūdens
- 1 tējkarote Pūdercukurs
Instructions
- Uzvāri rīsus un kārtīgi atdzesē tos, jo ja neatdzesēsi, tad tie izkausēs putukrējumu.
- Pagatavo ķīseli - uzvāri ūdeni kopā ar ievārījumu, kad tas uzvārījies, tad sajauc kartupeļu cieti ar mazliet aukstu ūdeni, un lēnām maisot pielej to klāt. Uz lēnas uguns turpini maisīt kamēr ķīselis sabiezēs un tas notiks ļoti ātri, ja nesabiezē, tad ir par maz pielikta kartupeļu ciete. Kad gatavs, tad kārtīgi atdzesē tāpat kā rīsus.
- Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru saputo līdz izveidojas putukrējums. Tad iemaisi iekšā atdzisušos rīsus.
- Bļodiņā lej atdzisušo ķīseli un liec iekšā rīsus. Gatavs!