Šijā receptē var izmantot jebkādus cepumus, taču vislabāk iederas klasiskie, kā, piemēram, selgas cepumi.

Saldais kartupelis no cepumiem
Saldais kartupelis tas ir tāpēc, ka tas ir salds un brūns kā kartupelis, bet ar reāliem kartupeļiem tam nav ne mazākās saistības. Šādas garšīgas bumbiņas var skaisti iesaiņot, un pasniegt kā dāvanu.
Ingredients
- 280 g Cepumi
- 110 g Sviests
- 70 g Iebiezinātais piens ar cukuru
- 3 ēdamkarotes Nesaldināts kakao pulveris
- 60 g + papildus apviļāšanai Kokosriekstu skaidiņas
Instructions
- Blenderī sasmalcina cepumus, var palikt arī smalki gabaliņi. Ja nav blenderis, tad ieliek maisiņā un ar mīklas rulli izrullē līdz sasmalcinās.
- Sasmalcinātiem cepumiem pievieno kakao pulveri un samaisa.
- Karstā ūdens peldē izkausē sviestu.
- Izkausētajam sviestam pievieno iebiezināto pienu, 60g kokosriekstu skaidiņas un visu saputo, pēc tam pa daļām pievieno cepumus ar kakao.
- Ieber cepumus un izmaisa, ieber un izmaisa, līdz mīkla kļuvusi tāda, ka to nevar izmaisīt, tad ieber atlikušos cupumus un samīca ar rokām.
- Kad mīkla gatava, tad veido mazas bumbiņas un katru apviļā kokosriekstu skaidiņās, pēc tam liek ledusskapī uz vairākām stundām vai nakti, lai sastingst.