
Vistu šķiņķīši ar dārzeņiem
Pēdējā laikā par maniem mīļākajiem dārzeņiem ir kļuvuši baklažāni un brokoļi, it sevišķi ceptā veidā bez jebkādām garšvielām, jo šiem dārzeņiem pašiem ir izteiktas garšas, kas labi sader kopā ar klāt pieceptu gaļu vai zivi. Šajā receptē akcents tiek likts uz vistu šķiņķīšiem, jo ar dārzeņiem var variēt dažādos veidos, kaut ko pieliekot vai noņemot, uzberot kādu garšvielu, vai pieliekot medu un soju, un izveidojot mērci, vai arī pasniedzot vienkārši saceptus bez mērces un garšvielām.
Ingredients
- 4 Vistu šķiņķīši
- 5 Ķiploka daiviņas
- Sāls un pipari
- Pavisam nedaudz Eļļa
- 200 g Ķirbis
- 1 Baklažāns
- 1 Brokolis
- 2 Burkāni
Instructions
- Vistas šķiņķīšus kārtīgi nomazgā, liek bļodā, uzspiež ķiploku, uzber sāli, piparus un pavisam nedaudz uzlej eļļu. To visu kārtīgi ierīvē šķiņķīšos un liek cepamtraukā. (Es noņemu ādu, taču to var arī atstāt)
- Cep cepeškrāsnī 200 grādos 50 minūtes.
- Pa to laiku sagriež visus dārzeņus un uz pannas apcep līdz gatavi. Cep visus reizē. Ja ir vēlme, tad var uzbērt garšvielas vai pagatavot ar mērci.