Zemesriekstu sviests – pašu gatavots

Kokosriekstu eļļas vietā var izmantot arī citu eļļu, kurai nav izteikta garša.

Ja ir alerģija pret medu, tad to var aizvietot ar pūdercukuru vai kādu sīrupu – cukura, kļavu, bet var arī neizmantot nekādu saldinātāju.

Jo ilgāk grauzdēs zemesriekstus un, jo tumšāki tie būs, jo tumšāks sanāks sviests, taču nevajag aizrauties ar grauzdēšanas ilgumu, jo tie var piedegt un būs rūgta piegarša.

Zemesriekstu sviests

Zemesriekstu sviests

Zemesriekstu sviests ir tik labs sabiedrotais ar brokastu maizēm, kūkām, cepumiem, brokastu biezputrām, ka nevaru nepadalīties ar recepti, kā to pašam pagatavot mājās. Ir nepieciešamas tikai 4 sastāvdaļas, blenderis, 7 minūtes un burciņa ar stingri aizveramu vāciņu, un tev būs pašu pagatavots zemesriekstu sviests - veselīgs un garšīgs. Svarīgi ir blenderēt zemesriekstus pēc iespējas ilgāk, jo tad izdalīsies riekstu eļļa, kas padarīs sviestu krēmīgu un izveidos pareizo konsistenci. Ja ieliksi skaistā burciņā un uzsiesi lentīti ap vāciņu, tad tā būs perfekta dāvana kādam īstam zemesriekstu sviesta cienītājam, jo pašu gatavotās dāvanās ir tās labākās! 🎁
Sagatavošana 10 minutes
Gatavošana 7 minutes
Kopējais laiks 17 minutes

Ingredients
  

  • 400 g Zemesrieksti - nesālīti lobīti
  • 1 ēdamkarote Kokosriekstu eļļa
  • 1 ēdamkarote Medus
  • šķipsniņa Sāls

Instructions
 

  • Apgrauzdē cepeškrāsnī zemesriekstus, bet to var arī darīt uz pannas.
  • Atdzesē un liek blenderī, pievieno arī medu, sāli un kokosriekstu eļļu.
  • Blenderē kopumā aptuveni 5 - 7 minūtes ik pa laikam apmaisot. Tātad - blenderē, apmaisa, blenderē, apmaisa, līdz veidojas viegla, krēmīga konsistence.
  • Gatavo sviestu lej burciņā ar stingri aizveramu vāciņu.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top