Rīsu putra ar riekstiem recepte

Rīsu putra ar riekstiem

🕔 50m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 6
    Pieejams   Ņamm+  
  • glāze basmati rīsi
    0 grami
  • litrs piens
    1 grams
  • glāze   (vai pēc garšas cukurs)
    0 grami
  • saujiņa Pistācija
    0 grami
  • saujiņa Mandeles
    0 grami
  • saujiņa Indijas rieksti
    0 grami
  1. Rīsus noskalo. Skalo tik ilgi līdz ūdens ir tīrs un dzirds.
  2. Rīsus liec traukā un uzlej aukstu ūdeni, tā, lai aptuveni 2cm ir pāri rīsiem, rīsus mērcē aptuveni 30minūtes (var arī ilgāk, būs mazāks gatavošanas laiks).
  3. Katliņā ielej pienu un vāri uz lēnas uguns, tikmēr regulāri maisot, lai piens nepiedegtu pie katliņa.
  4. Kad piens sāk vārīties, no rīsiem nolej lieko ūdeni un pievieno rīsus katliņā ar pienu.
  5. Vāri rīsus regulāri apmaisot, un kad rīsi ir pusgatavi (sāk palikt mīksti), tad pievieno cukuru un sasmalcinātus (ar nazi sagrieztus) riekstus (atstājot riekstus nedaudz dekorēšanai).
  6. Gatavo līdz rīsi gatavi. Noslēdz liesmu un ļauj nedaudz vēl sabiezēt. (Ja gadījumā rīsi vēl nav gatavi un piens jau ir ļoti sabiezējis, tad pievieno vēl pienu)
  7. Liec putru bļodiņās un ļauj nedaudz padzist.