Siera kūka ar iebiezināto pienu

Ar šādām sastāvdaļām tu vari gatavot ļoti daudzas kūkas, katru reizi nomainot tikai augļus un ogas, jo šāds kūkas pamats ir ļoti elementāri pagatavojams un garšo vienmēr lieliski.

Viens no galvenajiem noteikumiem ir izmantot labu želatīnu, es iesaku Santa Maria želatīnu. Tā nav reklāma, tie ir mani daudzo kūku gatavošanas novērojumi.

Kūka tika gatavota 23 cm formā.

Siera kūka ar iebiezināto pienu. Recepte

Siera kūka ar iebiezināto pienu

Neceptā siera kūka ir visvienkāršākā kūka, ko pagatavot un vasara ir vispiemērotākais laiks šādai kūkai, jo ir pieejami svaigi augļi un ogas, kas gatavošanas procesu padara aizraujošāku un kūku garšīgāku.
Sagatavošana 10 minutes
Gatavošana 30 minutes
Kopējais laiks 40 minutes

Ingredients
  

  • 100 g Sviests
  • 200 g Cepumi
  • 120 ml Auksts piens
  • 25 g Želatīns
  • 300 g Krēmsiers maskarpone
  • 350 g Grieķu jogurts
  • 200 g Iebiezinātais piens ar cukuru
  • 200 g Zemenes

Instructions
 

  • Sasmalcini/sablenderē cepumus (selgas tipa), izkausē karstā ūdens peldē sviestu un, tad sajauc to ar cepumiem, tad visu to liec cepamā formā, kārtīgi izlīdzini un piespied pie formas apakšas, un liec saldētavā kamēr gatavosi pārējo kūkas daļu.
  • Bļodiņā ber želatīnu, uzlej aukstu pienu vai ūdeni, samaisi kārtīgi un liec maliņā, lai uzbriest.
  • Lielākā bļodā liec krēmsieru un grieķu jogurtu, visu ar mikseri puto dažas minūtes, lai masa paliek gaisīga, tad lej klāt iebiezināto pienu un miksē vēl, lai viss kārtīgi sajaucas.
  • Kad viss ir saputots un želatīns uzbriedis (to tu uzreiz pamanīsi, jo būs pilna bļodiņa ar želatīnu un nemaz šķidruma), tad izkausē želatīnu karstā ūdens peldē - tas pilnībā izkusīs un būs šķidrs (neuzvārīt, savādāk želatīns kūkā saies gabaliņos), un lej klāt bļodā. To visu ļoti kārtīgi samiksē vismaz minūti, lai želatīns iejaucas kūkas masā.
  • Sagriez ripiņās 150g zemenes un ar karoti iemaisi kūkā, ja vēlies, lai kūka būtu mazliet rozā krāsā, tad dažas zemenes vari nevis iemaisīt, bet ieputot iekšā, jo tad tās izšķīdīs un piešķirs rozīgu krāsu, bet pārējās zemenes tikai iemaisi.
  • Visu masu lej uz sagatavotās cepumu pamatnes, apklāj ar plēvi vai foliju un liec ledusskapī uz, kā minimums 4 stundām, bet vislabāk uz nakti.
  • Kad kūka sacietējusi, tad izdekorē ar ripiņās sagrieztām zemenēm.

2 thoughts on “Siera kūka ar iebiezināto pienu”

  1. Neliela piebilde par želantīnu. Tam jābūt vienādā temperatūrā ar krēmmasu. Ja želantīns būs karstāks, viss saies kurkuļos. Parasti tā ir lielākā kļūda, ja gatavo iesācējs. Lai kūka nebūtu ti ļoti salda, iesaku želantīnu uzbriedināt citrona sulā! Pamēģiniet! Būs jauna,svaiga garša! Lai labi garšo!😀

    1. Ieva (ņamm.lv)

      Liels paldies par piebildi, aizmirsu pieminēt par želatīnu, lai neuzkarsē. Palabošu un pievienošu. 🤗🤗
      Ieteikumu par citrona sulu pilnīgi noteikti jāizmēģina, jau tagad varu iztēloties saldskābo garšu 😍

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top