Kā pildījumu var izmantot – šokolādi, konfektes, augļus, augļu sukādes, marmelādi, koksriekstu skaidiņas.

Kēksiņi ar šokolādes gabaliņiem
Kēksiņu gatavošana ir kā piedzīvojums garšu kārpiņām. Šajā receptē es parādīšu, kā tiek veidots kēksiņu pamats. Šie kēksiņi nebūs tik gaisīgi, kā, piemēram, cepti no gatavās mīklas maisījuma, bet gan stingrāki, tādi, ka apēdot vienu jutīsi, ka nākamo paņemsi nedaudz vēlāk nevis uzreiz. Tādus ir izdevīgi sacept uz bērnu ballītēm, vismaz nenoēdīs visu uzreiz.
Ingredients
- 320 g kviešu milti
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 120 g cukurs
- 300 ml piens
- 2 mazas vai 1 liela olas
- 2 tējkarotes vaniļas cukurs
- 60 g sviests
- 50 g aptuveni melnā šokolāde
Instructions
- Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri.
- Citā bļodā sajauc cukuru, pienu, olu, vaniļas cukuru, izkausētu sviestu.
- Samaisa kopā sausās un slapjās sastāvdaļas, piemaisa klāt sakapātu melno šokolādi.
- Mīklu nedrīkst pārmaisīt, tai ir jāsanāk pabiezai, bet līstošai.
- Mīklu pilda kēksiņu formās 2/3 un liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem, aptuveni 20 minūtes.
mīksti un gardi.. :]