Visgaršīgāk sanāks, ja gatavosi no mazajiem jaunajiem kartupelīšiem, bet vari arī izmantot lielos, bet tad sagriez tos vairākās daļās, lai tie pagatavotos reizē ar vistu.
Ja izmanto jaunos kartupeļus, tad mizu atstā, taču, ja vecos, tad labāk mizu nomizot.

Krāsnī cepti kartupeļi ar mīkstu vistas fileju
Šīs ir pusdienas, kuru pagatavošanai nav jāvelta daudz laika, atliek visu sagatavot, ielikt cepamtraukā un uz stundu aizmirst, kamēr cepeškrāsns izdara savu darbu. Forši, ne? Vistas fileju jau vari sagatavot stundu pirms pusdienām vai vispār no rīta, jo tai ir jāpamarinējas un, jo ilgāk, jo labāk, bet laika taupīšanas variantā pietiks arī ar 30 minūtēm. Starp citu šāda vistas filejas pagatavošana labi noder arī šašlikam.
Ingredients
- 3 gabali Vistas krūtiņas fileja
- 3 Ķiploku daiviņas
- 2 ēdamkarotes Krējums
- 2 ēdamkarotes Majonēze
- Sāls un pipari
- 1 kg Mazie kartupelīši
Instructions
- Vistas fileju sagriez nelielos gabaliņos, liec bļodā, pievieno krējumu, majonēzi, saspiestus ķiplokus, sāli, piparus, samaisi un liec ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā un sagriez uz pusēm.
- Kad vista iemarinējusies, tad visu liec cepamtraukā un cep cepeškrāsnī 180 grādos stundu jeb līdz kartupeļi ir mīksti.