Lazanja

Lazanjas recepte

Sākumā lazanjas gatavošana varbūt liekas sarežģīts process, bet īstenībā tas ir ļoti, ļoti vienkāršs un gan jau šī nebūs vienīgā reize, kad to gatavosi.

Šai receptei izmantots ir 33 x 24 cm cepamtrauks.

Ir receptes, kurās ir rakstīts, lai pirms likšanas cepamtraukā pamērcē lazanjas plāksnes karstā ūdenī, taču tas it nemaz nav nepieciešams. Tāpēc gaļas mērcei ir jābūt šķidrai un tajā arī plāksnes pagatavosies.

Tomātus savā sulā vari aizstāt arī ar tomātu pastu vai tomātu mērci.

lazanja

Lazanja

Lazanja ir pagatavojama ļoti daudzos veidos, ar daudzām un dažādām sastāvdaļām, bet es parādīšu visvieglāko un ātrāko pagatavošanas veidu. Rezultāts sanāk patiešām garšīgs un sātīgs.
Sagatavošana 50 minutes
Gatavošana 25 minutes
Kopējais laiks 1 hour 15 minutes
Ēdiens Main Course
Virtuve Italian

Ingredients
  

  • 700 g Maltā gaļa
  • 3 vidēji lieli Burkāni
  • 1 paliels Sīpols
  • 800 g Tomāti savā sulā
  • 900 ml Ūdens
  • 40 g Sviests
  • 6 ēdamkarotes ar nelielu kaudzīti Milti
  • 600 ml Piens
  • ~12 Lazanjas plāksnes
  • Sāls pipari, garšvielas pēc izvēles
  • 90 g Rīvēts cietais siers Džiugas, parmezāna u.c.

Instructions
 

Pagatavo gaļas mērci:

  • Sacep malto gaļu un liec pēc tam grāpī.
    Sacep malto gaļu
  • Sarīvē burkānus, sasmalcini sīki sīpolus un apcep tos.
    Lazanja recepte
  • Pievieno tomātus savā sulā un pasutini kādu minūti, pēc tam liec visu pannas saturu grāpī pie maltās gaļas.
    Burkāniem un sīpoliem piejauc klāt tomātus savā sulā
  • Grāpī pielej 900 ml ūdeni, pieber garšvielas un liec uz lēnas uguns sutināties aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Mērcei ir jāsanāk šķidrai, kā zupai.
    Lazanjas recepte

Pagatavo bešamela mērci:

  • Nelielā grāpītī izkausē sviestu, tad pieber klāt miltus un maisot apcep tos mazliet.
  • Pakāpeniski aktīvi maisot lej klāt pienu un karsē uz lēnas uguns, līdz mērce sāk sabiezēt, ja tas nenotiek, tad sajauc vēl nedaudz miltus ar aukstu pienu vai ūdeni un maisot lēnām pielej klāt mērcei.
  • Mērci nedrīkst uzvārīt, tikai karsēt uz lēnas uguns.
  • Kad mērce sabiezējusi, tad ņem nost no uguns un pieber 60g sieru un kārtīgi iemaisi, līdz siers izkusis, pieber arī sāli un piparus.
    Pagatavo bešamela mērci

Kārto visu cepamtraukā:

  • Ielej sākumā gaļas mērci, tad pa virsu liec lazanjas plāksnes.
    Lazanja recepte
  • Atkal gaļas mērce un tad bešamela mērce. Visu kārto vairākās kārtās. Kārtošana noslēdzas ar bešamela mērci.
    Lazanjas recepte
  • Pa virsu pašās beigās uzber atlikušo sieru. Ja gribi, lai ir sierīgāk, tad ber vairāk sieru.
    Lazanjas recepte
  • Cep cepeškrāsnī 180 grādos 25 minūtes, bet ja gribi pārbaudīt gatavību, tad iedur ar dakšiņu un ja makaronu plāksnes ir mīkstas, tad ir gatavs.
  • Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, noliec, lai pastāv kādas 15 minūtes, tad būs vieglāk sagriezt un izņemt no trauka.
    Lazanjas recepte

Notes

Neskopojies ar garšvielām, jo būs izteiktāka garša mērcēm, jo rezultāts būs garšīgāks.
Keyword itāļu ēdieni, lasagne, lazanja, maltā gaļa, pasta, pusdienas, vakariņas

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top