Man krājumos bija daži šokolādes čipsi/lāsītes palikušas, tāpēc tās arī pievienoju, bet vari bez tām iztikt.
Kamēr kēksiņi būs karsti, papīrīšu apakša būs eļļaina no sviesta, taču, kad tie atdzisīs, tad vairs tā nebūs, tāpēc tikko izņemtus no krāsns, atstā tos uz cepampannas, lai atdziest.

Magoņu mini kēksiņi
Man garšo magones un viss, kur sastāvā ir magones - bulciņas, cepumi, salmiņi un arī kēksiņi. Šiem kēksiņiem lielākā problēma ir tā, ka nevar apstāties tos ēst, jo viņi ir cepti mini formiņās, tātad tieši viena kumosa lielumā un nemaz nepamanīsi, ka puse no izceptajiem kēksiņiem jau ir pazudusi. No šāda mīklas daudzuma sanāk aptuveni 58 mīksti, pufīgi kēksiņi un es teiktu, ka tās ir tikai 2 porcijas, lai gan patiesībā būtu jābūt vismaz četrām porcijām.
Ja gribi, visus kēksiņus izcept vienā piegājienā, tad saliec dubultā formiņas uz cepampannas, tā, ka vienam kēksiņam sanāk 2 papīrīši, tad mīkla neizplūdīs un varēsi cept visus reizē.
Ingredients
- 115 g Sviests
- 100 g Cukurs
- 1 tējkarote Cepamais pulveris
- 1/2 tējkarote Dzeramā soda
- 1 liela Ola
- 120 ml Piens
- 160 g Milti vislabāk konditorejas
- 30 g Magones
- Šokolādes čipsi
Instructions
- Mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) sakuļ kārtīgi ar cukuru, līdz veidojas krēmīga konsistence.
- Citā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sodu un pievieno sviesta un cukura masai. Visu kārtīgi samiksē.
- Saputo olu un piejauc mīklai, vēlreiz visu kopā saputo, pēc tam pielej pienu un atkal saputo.
- Beigās pieber magones un ja vēlas, tad šokolādes čipsus.
- Atļauj mīklai atpūsties 10 minūtes un tad pilda konditorejas maisiņā un pilda formiņās 2/3.
- Cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes jeb līdz augša kļūst brūnīga.